ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ που κολυμπάει ύπτιο και κρόουλ.!



rompot kalimpaei uptio
Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Τόκιο, προορίζουν το ρομπότ τους για ναυαγοσώστη στις παραλίες
Ιάπωνες ερευνητές δημιούργησαν το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ- κολυμβητή, που κάνει ύπτιο και ελεύθερο (κρόουλ). Θα χρειαστεί όμως στο μέλλον ένα ζευγάρι πιο εξελιγμένα πόδια για να καταφέρει και το πρόσθιο που είναι πιο απαιτητικό στιλ.
Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Τόκιο, με επικεφαλής τον καθηγητή Μοτόμου Νακασίμα, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», προορίζουν το ρομπότ τους για ναυαγοσώστη στις παραλίες.
Παράλληλα, όμως, το ρομπότ θεωρείται χρήσιμο για επιστημονικές έρευνες στο πεδίο της αθλητικής κολύμβησης, όπως π.χ. για αναλύσεις σχετικά με τη δύναμη που πρέπει να καταβάλουν οι κολυμβητές στο νερό.
Οι Ιάπωνες ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα τρισδιάστατο «σκάνερ» για να καταγράψουν πλήρως τη σωματική διάπλαση ενός κολυμβητή και, στη συνέχεια, εφάρμοσαν στο δημιούργημά τους 20 αδιάβροχους ελεγχόμενους από υπολογιστές κινητήρες, που αναπαράγουν με επιτυχία τις διάφορες αναγκαίες κινήσεις της κολύμβησης.
Από άποψη ταχύτητας, προς το παρόν το ρομπότ «πιάνει» τα έξι μέτρα το δευτερόλεπτο, περίπου το ένα τρίτο του ανθρώπινου παγκόσμιου ρεκόρ. Όμως καθώς κάλλιστα μπορεί μελλοντικά να βελτιώσει τις επιδόσεις του, καλό θα ήταν -εκτός από τους συνήθεις ελέγχους ντόπινγκ- στους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες να ρίξει κανείς μια πιο προσεκτική ματιά στους κολυμβητές της ιαπωνικής ομάδας!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.