ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Υπερψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο - Σφοδρή επίθεση Στουρνάρα στον ΣΥΡΙΖΑ


Δεκτά, κατά πλειοψηφία, έγιναν τα 1,3, 6 και 10 του φορολογικού νομοσχεδίου, κατά την ονομαστική ψηφοφορία την οποία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ναι» ψήφισαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης και Ανδρέας Λοβέρδος.

Υπερψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο - Σφοδρή επίθεση Στουρνάρα στον ΣΥΡΙΖΑ
Η συζήτηση που προηγήθηκε ήταν σε υψηλούς τόνους, με διαφορετικά πεδία διένεξης από το ίδιο το φορολογικό που αποτελεί και ένα από τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου, ύψους 9,2 δισ. ευρώ.
Στις ονομαστικές ψηφοφορίες που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε τέσσερα άρθρα αυτά υπερψηφίστηκαν:
  • το άρθρο 1 υπερψηφίστηκε με ψήφους 162 έναντι 126
  • το άρθρο 3 υπερψηφίστηκε με ψήφους 162 έναντι 164 και 2 «παρών»
  • το άρθρο 6 υπερψηφίστηκε με ψήφους 162 έναντι 121 και 4 «παρών»
  • το άρθρο 10 υπερψηφίστηκε με ψήφους 162 έναντι 124 και 2 «παρών»
Η συζήτηση έκλεισε με μια επίθεση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
«Η αντιπολίτευση - και κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση - στερείται πλήρως εποικοδομητικών προτάσεων. Το «όχι σε όλα» δεν είναι εποικοδομητική πρόταση. Ασκείτε την «πολιτική του ξένοιαστου καβαλάρη», ή, όπως το λέει ο λαός, «τζάμπα μάγκες» παρατήρησε ο κ. Στουρνάρας. «Επειδή σήμερα κατακεραυνώσατε την Τρόικα και το ΔΝΤ, αλλά την Δευτέρα ο αρχηγός σας θα πάει στον Σόιμπλε να δώσει διαπιστευτήρια. Αυτό λέγεται ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.
Υπερασπιζόμενος τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, ο κ. Στουρνάρας παρατήρησε πως «ο λαός έχει υποστεί θυσίες, αλλά πιάνουν τόπο. Η οικονομία προσαρμόζεται, τα δίδυμα ελλείμματα μειώνονται, η εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2012 πήγε καλύτερα απ' τους στόχους, το ισοζύγιο πληρωμών φέτος ίσως είναι ισοσκελισμένο. Μας κούρεψαν το χρέος 40 δις, μας μείωσαν τα επιτόκια, μας μείωσαν τα τοκοχρεολύσια» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.
Και μπροστά στις διαμαρτυρίες του Νότη Μαριά (Ανεξάρτητοι Έλληνες), ότι το πλεόνασμα αυτό δεν μοιράζεται υπέρ των ασθενέστερων οικονομικά Ελλήνων, ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε: «Μειώνω το χρέος. Είναι ευθύνη. Το να το μοιράσω είναι ανεύθυνο. Σας παρακαλουθώ. Είστε λαϊκιστής και παίζετε με τον πόνο του ελληνικού λαού».
Προηγουμένως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, είχε κατηγορήσει τον κο Στουρνάρα πως δεν απαντά στα ερωτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης - και είχε αξιώσει να διευκρινίσει ο υπουργός Οικονομικών, τι θα κάνει με τις υπό απόλυση 300 καθαρίστριες του υπουργείου του. «Δεν μπορεί να κάνουν εταιρεία. Δεν είναι εργολάβοι» είχε πει ο κ. Λαφαζάνης. «Το υπουργείο έχει προτείνει να απασχοληθούν νόμιμα οι καθαρίστριες με εταιρεία. Είναι κρίμα να τις εκμεταλλεύεστε και να κάνετε επίδειξη ευαισθησίας σε βάρος των φτωχών γυναικών!» απάντησε ο κ. Στουρνάρας.
Επίθεση δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για τη στάση που κρατά υπέρ των καταλήψεων των εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και κατά του «ξεπουλήματος», όπως το χαρακτήρισε, που του επιφυλάσσει η κυβέρνηση.
«Ποιον εργατικό, νοικοκύρη πολίτη, αφορά και ενδιαφέρει η ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου;» αναρωτήθηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης. «Να διαβάσετε την έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος και να ψάξετε να δείτε πόσα επισφαλή δάνεια υπήρχαν και πώς συνδιοικούσαν οι συνδικαλιστές του με τη διοίκηση» συμπλήρωσε.
«Κάθε εργατικός άνθρωπος σ' αυτό τον τόπο, λέει πως η επιχειρηματικότητα είναι δραστηριότητα ιδιωτική. Αυτά λένε τα γράμματα τα σημερινά σ' αυτήν την κοινωνία - και όχι η κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα που λειτουργεί σε βάρος των φτωχών και των αδυνάτων» ανέφερε ακόμα ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Αντιθέτως, ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, επαίνεσε τον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι «η αντίληψη για την συνολική σωτηρία της Ευρώπης (και μέσω αυτής για τη σωτηρία της Ελλάδας), αρχίζει και γίνεται δόγμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καλωσορίζουμε αυτές τις νέες απόψεις στο γενικότερο σχέδιο σωτηρίας της χώρας» ανέφερε.
Για την προηγούμενη αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ περί κοινωνικής βίαςτοποθετήθηκε ο Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ), τονίζοντας πως «δεν θεωρούμε «προδότες και δωσιλόγους» τα μέλη της κυβέρνησης. Αυτό δημιουργεί ψεύτικους διαχωρισμούς. Υπηρετείτε όμως με συνέπεια τα συμφέροντα της τάξης των κεφαλαιοκρατών που ρουφά το αίμα λαών ολόκληρων».
«Το σύστημα δεν φοβάται τις στρακαστρούκες και τις σπασμένες βιτρίνες. Εκείνο που τρέμετε, είναι η απόφαση εκείνων που παράγουν τον πλούτο να βγουν στο δρόμο. Και τότε, δεν σας σώζει - πολιτικά - τίποτα» τόνισε ο κ. Παφίλης.
Ο Χρήστος Παππάς (Χρυσή Αυγή), ανακοίνωσε πως η Χρυσή Αυγή έχει στα χέρια της «εικόνα από μεταμφιεσμένο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας από ένα καρναβάλι - καραγκιοζιλίκια δηλαδή» και δήλωσε πως η ΧΑ θα την αναρτήσει στην ιστοσελίδα της. Παράλληλα, ο κος Παππάς σχολίασε τις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων καταγγέλλοντας «αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τα κανάλια». «Οι ίδιοι δημοσιογράφοι που χαϊδεύουν την αριστερή τρομοκρατία, θα συνεχίσουν να την χαϊδεύουν» σχολίασε.
Ολόκληρη η συζήτηση και οι εισηγήσεις
Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης από το βήμα της Βουλής, νωρίτερα, έστειλε σαφές μήνυμα για σκλήρυνση της στάσης της κυβέρνησης ενάντια στη φοροδιαφυγή, τονίζοντας ότι το φαινόμενο αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί δεν αντέχουν ούτε η χώρα ούτε οι πολίτες. Αναφερόμενος στα μέτρα που λαμβάνονται με το φορολογικό νομοσχέδιο, επισήμανε τόνισε ότι παρόλο που είναι δύσκολα, θα βοηθήσουν να ολοκληρωθεί η φάση της προσαρμογής και να περάσει η οικονομία στη φάση της προοπτικής.
Αναφερόμενος στο φορολογικό, ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε ότι θα έχουν φορολιγκή ελάφρυνση μισθωτοί και συνταξιούχοι που έχουν ετήσιες απολαβές κάτω των 25.000 ευρώ. Με νέο τρόπο φορολόγησης της επιχειρηματικότητας, όπως είπε, προκύπτει δικαιότερο φορολογικό αποτέλεσμα, καθώς δαπάνες που παλαιότερα δεν υπολογίζονταν για τον φόρο, πλέον υπολογίζονται. Τα "μπλοκάκια" εντάσσονται πλέον στις μισθωτές υπηρεσίες. Δηλώνονται πλέον, όλα τα εισοδήματα, με αποτέλεσμα να καταρτίζεται ένα τμήμα του περιουσιολογίου. Δεν προβλέπεται πλέον απόρριψη των βιβλίων, παρά μόνον «όταν δεν μπορεί να επιδειχθεί τίποτα στις αρχές». Καταργούνται οι περαιώσεις και παρατείνεται η απόσυρση των αυτοκινήτων. Θεσπίζεται η προαιρετική υπαγωγή των επαγγελματικών μισθώσεων στο ΦΠΑ. Ο υφυπουργός συμπλήρωσε ότι το νομοσχέδιο είναι δυσμενές για τις ανώνυμε εταιρείες, καθώς ο ονομαστικός συντελεστής φορολόγησης των οποίων αυξάνεται από 20% σε 26% -«αλλά στην κατανομή του φορολογικού βάρους, οι εταιρείες έχουν το δικό τους μερίδιο». Η συνολική επιβάρυνσή τους, ωστόσο, μειώνεται από το 40% στο 32%, λόγω του συστήματος φορολογίας των μερισμάτων. Επίσης, η φορολόγηση των ομορρύθμων εταιρειών τελείται κατά 100% επί της εταιρείας, με δυνατότητα -σε περίπτωση που το επιθυμούν- να εξομοιωθούν φορολογικά με τις ανώνυμες. Όσο για τις ετερόρρυθμες, κλείνει πλέον το "παραθυράκι" του νόμου, να φορολογείται ο ετερόρρυθμος με 20% για τη συντριπτική πλειοψηφία των κερδών.
Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών εξαπέλυσε οκοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ψάχνουν τα ΜΜΕ τους τρομοκράτες, αλλά ιδού ο πολιτικός τρομοκράτης!». Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, τονίζοντας ότι ο κ. Στουρνάρας θα υποχρεωθεί να δώσει απαντήσεις γιατί «η κυβέρνηση εξοντώνει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το πηγαίνει εν μια νυχτί στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, απολύοντας τους εργαζόμενους». Παράλληλα, κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να καταθέσει στη Βουλή τις εκθέσεις των Alvarez & Marsal και Black Rock, στις οποίες καταδεικνύεται- όπως είπε- ότι το ΤΤ είναι βιώσιμο. Κατήγγειλε επίσης ευτελισμό της Βουλής με τη διαδικασία, με την οποία εισάγονται αύριο και ψηφίζονται, «επτά νομοσχέδια στη συσκευασία του ενός, προκειμένου η κυβέρνηση να έχει τελειώσει με αυτά μέχρι το βράδυ της Δευτέρας». Αναφέρθηκε ακόμη και στην απόλυση 330 καθαριστριών στις ΔΟΥ. «Τις πετάτε στο δρόμο, αν και έπαιρναν 330 ευρώ. Και τους λέτε να κάνουν εργολαβική εταιρεία για να συνεχίσουν τη δουλειά τους. Μα δεν είναι εργολάβοι, είναι καθαρίστριες, πολλές από τις οποίες κοντά στη σύνταξη» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το νομοσχέδιο αυτό δεν κάνει τίποτα άλλο από το να προχωρά το σχέδιο της εξαθλίωσης της ελληνικής οικογένειας και της διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας, υπογράμμισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμένος κατηγορώντας την κυβέρνηση για προεκλογικά ψέματα. Στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Καμμένος επισκόπησε με τα μελανότερα χρώματα τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής της τελευταίας τριετίας και αντιπρότεινε μια ριζική φορολογική μεταρρύθμιση, με την εφαρμογή της "σεισάχθειας" μέτρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και γενική φορολόγηση που δεν θα υπερβαίνει το 8- 10%.
Τους έμμεσους φόρους, καθώς και τους φόρους στα ακίνητα και το πετρέλαιο θέρμανσης, προέβαλε ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, στο πλαίσιο της από πλευράς του διαφωνίας με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική «που καταστρέφει την Ελλάδα». Ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε την ανάγκη να υπάρξει κάθαρση, «αλλιώς ο λαός δεν πρόκειται να ανταποκριθεί στα άδικα και αναποτελεσματικά, αυτά, μέτρα».
Αναφερόμενος στη φορολόγηση των ακινήτων, ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε πως «δεν υπάρχει πιο υγιής και πατριωτική επένδυση από το να επενδύεις στην πατρίδα σου στα ακίνητα. Αγόραζαν οι μικρομεσαίοι 2-3 διαμερίσματα για κάποια νοίκια και κάποια έσοδα. Αυτοί τιμωρούνται. Υπάρχουν δέκα διαφορετικοί φόροι για τα ακίνητα. Εκεί που μπορούν εύκολα να βρουν τα χρήματα, δεν βλέπουμε να υπάρχει και καμία σοβαρή μέριμνα, έρευνα, πραγματική διάθεση για τιμωρία και κάθαρση, να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα, να τιμωρηθούν οι κλέφτες».
Από την άλλη, σημείωσε «ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι εξοντωτικός. «Πιστεύω πως όλα αυτά που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα αποτύχουν. Μακάρι να επιτύχουν. Γιατί εγώ βλέπω την ανεργία να αυξάνει και την οικονομία ήδη κατεστραμμένη. Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο. Καταστρέφεται η χώρα. Ο καθείς ας διαλέξει το δρόμο που πρέπει να πάρει» κατέληξε ο κ. Μιχαλολιάκος.
Επιμένουν στις τροπολογίες τους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ
Με επιμονή στις τροπολογίες που απορρίφθηκαν χθες από τον Γιάννη Στουρνάρα, εμφανίστηκαν σήμερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
«Εμείς θα περιμένουμε τη Δευτέρα που μπαίνουν οι εφαρμοστικοί νόμοι, να περάσουμε αυτές τις ρυθμίσεις και για τους ανάπηρους από 80% και άνω και για όλους τους κοινωνικά αδύναμους και τους μακροχρόνια άνεργους» ανέφερε στην ομιλία του ο Παναγιώτης Ρήγας.
Ο Χρήστος Γκόγκας, σημείωσε πως «πρέπει οπωσδήποτε κάποια στιγμή αυτή η τροπολογία να θεσμοθετηθεί ως έμπρακτη έκφραση της κοινωνικής αλληλεγγύης και της μέριμνας του κράτους».
Αντίστοιχα και ο Δημήτρης Αναγνωστάκης (ΔΗΜΑΡ) δήλωσε πως το κόμμα του επιμένει στην τροπολογία του για την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών που απέρριψε χθες ο υπουργός Οικονομικών, ενώ η Νίκη Φούντα, εξέφρασε την ευχή να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Γιώργου Μαυραγάνη για μια μεγάλη και δίκαιη φορολογική μεταρρύθμιση μετά την σταθεροποίηση της οικονομίας.
Την στάση αυτή της ΔΗΜΑΡ, σχολίασε ο Νίκος Βούτσης (ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, παρατήρησε πως ο Γιάννης Στουρνάρας, «με κυνικό τρόπο τους κορόιδεψε»:
«Όταν έλεγαν πως για να πάρουμε τη δόση, χρειαζόμαστε μέτρα 9 έως 9,5 δις, εννοούσαν 13,5 δις συν 2,5 δις, δηλαδή 16 δις. Απλώς, το έσπασε και στο φορολογικό» παρατήρησε ο κος Βούτσης - ενώ αντίστοιχες παρατηρήσεις επεφύλαξε για την ΔΗΜΑΡ και ο Γιάννης Αμανατίδης.
Γκρίνια για το λουκέτο στις εφορίες των νησιών
Πιο πλατιά υπήρξε η δυσφορία για την κατάργηση των εφοριών στα νησιά του Αιγαίου. «Είμαι αντίθετος στο κλείσιμο των νησιωτικών Δ.Ο.Υ.. Και ορθολογιστικά και εθνικά είναι αναγκαία η διατήρησή τους» δήλωσε απευθυνόμενος προς τον υπουργό Οικονομικών, ο Βασίλης Υψηλάντης (ΝΔ).
«Οι Δ.Ο.Υ. των νησιών, θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν, να μπουν μέσα στη διαδικασία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Όταν όμως τα πράγματα δεν είναι έτοιμα, θα πρέπει να μην βιαζόμαστε, γιατί τα αποτελέσματα θα είναι αρνητικά» υποστήριξε ο Παναγιώτης Ρήγας (ΠΑΣΟΚ).
«Αν σε άλλες περιοχές το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ. προκαλεί μεγάλες δυσκολίες, στα νησιά προκαλεί έμφραγμα» σημείωσε η Αγνή Καλογερή (ΣΥΡΙΖΑ).
«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είχε πει βάζοντας την Ελλάδα στην ΕΟΚ, πως η δύναμη της Ελλάδας είναι η αγροτική μας παραγωγή και ο ορυκτός μας πλούτος. Εσείς θέλετε να μας κάνετε να πιστέψουμε πως αυτά που έχουμε και μπορούμε να κάνουμε, είναι λίγα και λειψά» συμπλήρωσε. «Το ξεπούλημα των λιμανιών είναι αντεθνική πράξη. Κλείνετε τις Δ.Ο.Υ. και αναστατώνετε τους νησιώτες. Γιατί το κάνετε;» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Δημήτρης Γάκης (ΣΥΡΙΖΑ).
«Στοχεύοντας στο ξεπούλημα των νησιών, υποβάλλετε με το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ. τους νησιώτες σε πολυέξοδη ταλαιπωρία» κατηγόρησε την κυβέρνηση και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη (ΑΝ.ΕΛ).
Οι αντιπροτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μουσολίνι και ο Βίσμαρκ
Αρκετοί ομιλητές της Νέας Δημοκρατίας άσκησαν κριτική τον ΣΥΡΙΖΑ για την σκληρή γλώσσα που χρησιμοποιεί κατά της κυβέρνησης, χωρίς να αντιπροτείνει ένα δικό του φορολογικό σύστημα.
Το επιχείρημα αυτό χρησιμοποίησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Μουσουρούλης, ο οποίος υποσχέθηκε επανόρθωση των αδικιών στο μέλλον, δεδομένου ότι «φορολογικό σχέδιο σε ορθολογική βάση, επιτυγχάνεται μόνο όταν υπάρχει σταθερότητα και ένα λειτουργικό και αποδοτικό παραγωγικό σύστημα και όχι στη φάση αναδιαμόρφωσης του παραγωγικού μοντέλου».
Ο κ. Μουσουρούλης, τόνισε επίσης πως «θεσπίζεται για πρώτη φορά η υποχρέωση καταβολής φόρου και για τα υπό ξένη σημαία πλοία, τα οποία διαχειρίζονται εταιρείες που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα - ανάλογος του φόρου που καταβάλλουν ήδη τα υπό ελληνική σημαία, πλοία».
Ο Απόστολος Κακλαμάνης (ΠΑΣΟΚ), παρατήρησε με τη σειρά του πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε να μας πει τις δικές του προτάσεις» και σχολίασε λέγοντας πως «στον πόλεμο της Αλβανίας, ο λαός δεν πολέμησε για να μην φύγει ο Μεταξάς και δεν υπήρχε πέμπτη φάλαγγα στα μετόπισθεν να του λέει να μην πολεμήσει, επειδή οι ηγήτορες στο μέτωπο είναι πράκτορες του Μουσολίνι».
«Οι προτάσεις μας είναι σαφείς: Με τα μέτρα τόνωσης του λαού, υπάρχει η δυνατότητα κίνησης της αγοράς και της παραγωγής αγαθών. Δεν το βλέπετε;» απάντησε ο Μανώλης Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ).
«Η οικονομία μας στηρίζεται στο μεταπρατικό κεφάλαιο - και ακριβώς αυτό το ίδιο το χτυπάτε. Το δημοσιονομικό πρόβλημα θα λυθεί με σωστή φορολόγηση, με την αξιοποίηση του τραπεζικού δυναμικού, με τα χρήματα του κατοχικού δανείου, με ένα μερικώς εθελοντικό εσωτερικό δάνειο. Και ο λαός πρέπει να κάνει αντίσταση, αλλά ποτέ με χρήση της βίας. Αλλά με πολιτικές πράξεις που θα οδηγήσουν στην πτώση της κυβέρνησης, ώστε να έρθει η πραγματική εξουσία του λαού που όλοι ονειρευόμαστε» υποστήριξε ο κ. Γλέζος.
«Είμαστε με τον Ελληνα, με τον άνεργο. Όχι με τον κουκουλοφόρο, τον κρατικοδίαιτο άεργο, εκείνον που εμποδίζει την ανάπτυξη αυτού του τόπου» απάντησε στον Μανώλη Γλέζο ο Βασίλειος Υψηλάντης (ΝΔ).
Την ιστορική ρήση του Βίσμαρκ «καθηγητές τρείς και εχάθη η πατρίς» απηύθυνε προς τον υπουργό Οικονομικών, ο Γιώργος Γερμενής. «Μας διατυμπανίσατε χθες ότι οι εξαγωγές έπιασαν ιστορικό υψηλό, αλλά αυτό συνέβη επειδή δεν υπάρχει εσωτερική ζήτηση. Η ανεργία το Οκτώβριο ανήλθε σε 26,8%, σε 1.345.000 ανέργους. Συγχαρητήρια, κύριε καθηγητά!» ανέφερε ο κος Γερμενής.
Την κατάργηση του ΦΠΑ στα φυτοφάρμακα, στα μηχανήματα και στα λιπάσματα, αλλά και στην διακίνηση των αγροτικών προϊόντων, όπως επίσης και επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες, «για να μην υπάρχει κανένα κίνητρο υπερτιμολόγησης και να έχουμε έτσι μείωση των τιμών στη λαϊκή κατανάλωση» ζήτησε μεταξύ άλλων ο Νίκος Μωραΐτης (ΚΚΕ).
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook