ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Διήμερες κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων σε σούπερ μάρκετ στο Ηράκλειο



Διήμερες κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων σε σούπερ μάρκετ στο Ηράκλειο 


Διήμερες κινητοποιήσεις έξω από το κεντρικό κατάστημα του Μαρινόπουλο στο Ηράκλειο, για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, 23 και 24 Απριλίου, αποφάσισαν στη σύσκεψη της Πέμπτης 18 Απριλίου, οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης μετά το «ναυάγιο» (η εταιρεία υποστηρίζει ότι ουδέποτε υπήρξε γραπτή συμφωνία με τα Κρητικά Μιτάτα) της συμφωνίας με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

(Δείτε εδώ σχετικό ρεπορτάζ).

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο κ. Στεφανής Χαιρέτης, Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ανωγείων: Το πιο άσχημο είναι ότι ενώ μας χρησιμοποίησαν για να βρουν 15.000 αρνιά στην συνέχεια δεν μας είπαν τουλάχιστον ότι δεν τους συμφέρει ή ότι βρήκαν άλλες αγορές. Αυτό μας έχει στεναχωρήσει».

Και προσθέτει:

«Αποφασίσαμε Την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη να διαμαρτυρηθούμε στο κεντρικό κατάστημα του Μαρινόπουλου στο Ηράκλειο και έχουμε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουμε διαμαρτυρίες και την Μεγάλη Εβδομάδα.

Η πρόταση που μας έκαναν ήταν ότι η τιμή που μπορούσαν να δώσουν είναι 5,20 παραδοτέα στην Αθήνα.

Αυτό σημαίνει ότι ο παραγωγός θα έπαιρνε 4 ευρώ.

Οι κτηνοτρόφοι στην απελπισία τους είπαν ότι σε αυτή την τιμή δεν τα δίνουμε. Οι παραγωγοί ήθελαν μια τιμή γύρω στα 5,50 ευρώ/κιλό ή στα 5,30 ευρώ/κιλό ώστε και ο καταναλωτής να μπορεί να αγοράσει το ελληνικό αρνί που είναι ποιοτικά καλύτερο από τα εισαγόμενα».Πηγή: flashnews.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook