ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Έχουνε πλάκα εκεί στη βουλή…. ε;

του Παναγιώτη Τσολάκη
Την ώρα που συζητούνταν στην βουλή το αν θα γίνει εξεταστική για τα υποβρύχια, βουλευτής της συγκυβέρνησης, απευθυνόμενος σε ομιλητή του βήματος είπε «άντε τελείωνε- θέλουμε να πάμε και γήπεδο». 
Κάνουνε και πλακίτσες οι άνθρωποι! Ρε πλάκα που έχουνε! Είχε δίκιο όμως ο άνθρωπος βουλευτής. Δεν θα γίνει εξεταστική, το αποφασίσαμε, μην χάνουμε και τον χρόνο μας γιατί έχουμε και άλλα χόμπι. Αυτό είπε στην ουσία.

Και όλα αυτά την ώρα που στο δικαστήριο, ο «μιζαδόρος των εξοπλιστικών» ερωτώμενος από το δικαστήριο αν «μιζάρονταν» και πολιτικά πρόσωπα απάντησε: «Δεν έχω στοιχεία. Αλλά αφού «μίζαραν» εμένα είναι δυνατόν να μην «μίζαραν και τους παραπάνω από μένα!» 

Σε όλα αυτά ξεπετάχτηκε και πρώην υπουργός που κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες και το σύστημα πανηγυρίζει για την αστυνομία. Τα μέσα ενημέρωσης το είπαν μία φορά και ύστερα μούγκα! «Οι αστυνομικοί μόλις εξακρίβωσαν την ταυτότητα του παραβάτη απευθύνθηκαν στους ανωτέρους για το τι να πράξουν! Αυτήν την δημοκρατία επαινούν και επιχαίρονται. Τα αυτονόητα του νόμου μόνο για τους ταπεινούς. Για τους επώνυμους επιβάλλεται έγκριση!!

Κι ύστερα ήρθε η μεγάλη απόφαση του πρωθυπουργού! Όποιος βουλευτής προκαλεί το δημόσιο αίσθημα ή με την συμπεριφορά του απαξιώνει την πολιτική, θα χάνει τα όποια προνόμια έχει!!

Όποιος ψεύδεται και εξαπατά τον ψηφοφόρο δεν είναι πράξη κοινωνικής απαξίωσης; Όχι μόνο απλά είναι, αλλά σημαίνει κι ότι γράφει την κοινωνία στα παλιά του υποδήματα, για να μην πούμε κάτι σκληρότερο.

Ο Σαμαράς, ο Παπανδρέου και πολλοί σαν και αυτούς δεν ξεγέλασαν, δεν εξαπάτησαν την κοινωνία; Δεν άλλαξαν με τις αποφάσεις τους την ζωή εκατομμυρίων πολιτών, αποκρύπτοντας τις πραγματικές τους προθέσεις; 

Δεν πρέπει να εκπίπτουν τουλάχιστον του προνομίου να ασχολούνται με την πολιτική και να στερηθούν όλων των προνομίων που απολαμβάνουν; 

Οι βουλευτές που δηλώνουν ότι είναι η τελευταία φορά που ψηφίζουν βάρβαρα μέτρα σε βάρος της κοινωνίας δεν διεγείρουν το δημόσιο αίσθημα και την κοινωνία; 

Το πόθεν έσχες δεν διεγείρει και δεν προκαλεί την κοινωνία αφού δηλώνει μόνο το έσχες και όχι το πόθεν; 

Προίκα ο ένας, γονική παροχή ο άλλος! Ας ψαχθεί ο πάροχος, ο παρακάτω. Ας φτάσουν στην πηγή να δει η κοινωνία την καθαρότητα και να πει χαλάλι. Αν όμως είναι μολυσμένη η πηγή, αν είναι βρώμικη; 

Ξέρουν καλά τι είναι η πηγή και για αυτό δεν την ψάχνουν. Το έσχες καλύπτει και νομιμοποιεί το πόθεν!

Αν εφαρμοστεί αυτό που είπε ο πρωθυπουργός, έτσι όπως το πολύ -προβάλουν τα μέσα τότε η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών δεν θα είχε δικαίωμα να πολιτευθεί! Αλλά τι γράφω! Η τιμωρία δεν είναι ο αποκλεισμός. Είναι κάποια προνόμια μόνο και θα δούμε και ποιά και αν…

Αν δεν εξαφανιστούν όλοι αυτοί του αμαρτωλού παρελθόντος πολιτικοί και δεν αντικατασταθούν με νέους πολιτικούς χωρίς αμαρτωλό παρελθόν και εξαρτήσεις, η κατάσταση δεν θα αλλάξει.

Αλλά το σύστημα ελέγχει ακόμα και τις πολιτικές γεννήσεις. Αν ξεπετάχτηκαν κάποιοι και αν κάποιοι άλλοι ήταν υποψήφιοι ήταν συγκυριακές στιγμές. 

Δεν θέλει ανεξέλεγκτους πολιτικούς το σύστημα για να στηρίζουν την κοινωνία η οποία τους εκλέγει για να υπηρετούν την ίδια. Δεν θέλει αληθινούς «αντάρτες» στο κοινοβούλιο! Δημιουργεί το δικό της ελεγχόμενο «αντάρτικο» για να εκτονώνεται κάθε φορά η κοινωνική οργή.

Αντάρτικο άλλωστε δεν είχε υψώσει ο Σαμαράς στην πολιτική Παπανδρέου…

Υ.Γ: Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα,

ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός,

ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας,

ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος,

ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο,

ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο,

Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων,

ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη,

παραδώστε την εκμετάλλευση υμών των ιδίων Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου…

Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την π@υτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Jose Saramago (Νόμπελ Λογοτεχνίας 1998)

Καλές γιορτές σε όλους.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.