ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λέει τα Σκόπια "Μακεδονία...

Ο Γιάννης Μπουρνούς και οι θέσεις του κόμματός του

Δεν είναι μόνο ο καθηγητής και υποψήφιος ευρωβουλευτής Δημήτρης Χριστόπουλος που έχει τις δικές του, «εναλλακτικές» απόψεις για τα εθνικά θέματα, πράγμα που προκαλεί σύγχυση στην κοινή γνώμη για τις επίσημες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με σημαντικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Υπάρχουν και άλλα στελέχη του κόμματος που έχουν κατά καιρούς διατυπώσει προκλητικές απόψεις, όπως το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων του κόμματος, Νάσος Θεοδωρίδης, ο οποίος είχε ζητήσει πριν από λίγα χρόνια, με ανάρτησή του στο facebook, να χρησιμοποιείται η «μακεδονική», όπως την είχε αποκαλέσει, γλώσσα στα ελληνικά δικαστήρια. Το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει την αποπομπή του από το κόμμα με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα.

Ιδιαίτερη εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι στην ίδια κατηγορία ανήκει και ένας άλλος υποψήφιος ευρωβουλευτής της Κουμουνδούρου, ο οποίος μάλιστα μέχρι πρότινος ήταν υπεύθυνος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις και επιστημονικός συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος για τον νεαρό Γιάννη Μπουρνού, ο οποίος φαίνεται πως είναι υπέρμαχος του δικαιώματος του κράτους της ΠΓΔΜ να ονομάζεται «Μακεδονία». Χαρακτηριστική ήταν μια αποστροφή του λόγου του σε κείμενο που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Ιντερνετ (alterglobal-vision.blogspot.gr) τον Ιανουάριο του 2007, στο οποίο, αναφερόμενος σε ευρωπαϊκές χώρες, πρόσθεσε και τη «Μακεδονία». «Σήμερα το πρωί, συζητώντας με φίλους και γνωστούς περί ταξιδίων, θυμήθηκα το Pieksamaki, όπου πέρυσι, ακριβώς τέτοιες ημέρες, περιπλανιόμουν παρέα με δέκα Ελληνες και άλλους ογδόντα τύπους από έντεκα χώρες της Ευρώπης (από τα Νησιά Φερόε μέχρι τη Μολδαβία και από την Ισλανδία ως την Τουρκία, τη Μακεδονία κ.α.)». 


Η εξέλιξη αυτή, όπως είναι φυσικό, προκαλεί εύλογα ερωτήματα για τη στάση που θα κρατήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εκπρόσωποί του στην επόμενη Ευρωβουλή σχετικά με τα εθνικά μας θέματα και κυρίως το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, στο οποίο η ελληνική θέση διαχρονικά είναι απέναντι στη χρήση του όρου «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.