ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ετοιμάζεται η πόντιση σκάφους για τεχνητό ύφαλο στην Πάφο...

Πάφος:  Την Κυριακή 22 Ιουνίου αναμένεται να γίνει η πόντιση του σκάφους που αγόρασε η εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης και προβολής Πάφου προκειμένου να δημιουργηθεί ο τεχνητός ύφαλος της Πάφου στη θαλάσσια περιοχή των Μουλλιών.
Η τελική ημερομηνία συμφωνήθηκε στη διάρκεια της συνάντησης του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕ Πάφου με τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκο Κουγιάλη, στα γραφεία του Επιμελητηρίου.
Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, Γιώργος Λεπτός τόνισε ότι το θέμα του υφάλου συζητήθηκε εκτενώς με τον αρμόδιο Υπουργό, αφού από τους φορείς της Πάφου αποδίδεται μεγάλη σημασία στο εμπλουτιστικό αυτό έργο για τον τουρισμό. Είπε ακόμη ότι μαζί με το σκάφος θα ποντιστούν στην περιοχή και άλλες κατασκευές από το τμήμα αλιείας, ενώ στους σχεδιασμούς των παραγόντων της επαρχίας είναι η δημιουργία μελλοντικά ενός υποθαλάσσιου πάρκου. Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου έχει υποβάλει προκαταρκτική πρόταση για διατήρηση και εμπλουτισμό του χώρου από την Εταιρεία, ενώ εξασφάλισε όπως είπε και τη δέσμευση του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ότι ο επόμενος τεχνητός ύφαλος που θα προωθηθεί προς υλοποίηση στην Κύπρο, την χρηματοδοτική περίοδο 2014-2020 θα είναι αυτός της Πόλης Χρυσοχούς.
Στις αρχές του Ιουλίου, εκτίμησε ο Γιώργος Λεπτός, θα είναι έτοιμος ο τεχνητός ύφαλος, στην θαλάσσια περιοχή των Μουλλιών, ενώ γίνονται και σκέψεις ως προέκταση του τεχνητού ύφαλου να δημιουργηθεί στις ακτές μια παρόμοια υποδομή για τους ελεύθερους δύτες, αλλά και για τα μικρά παιδιά να παρατηρούν τη ζωή στη θάλασσα.

Πηγή: philenews.com
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.