ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μεγάλη απάτη με μηνύματα SMS.

Μεγάλη απάτη με μηνύματα SMS
Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει σταλεί σε πολλούς αριθμούς μήνυμα που «ενημερώνει» τους χρήστες πως έχουν κερδίσει 850.000 λίρες Αγγλίας...

Προειδοποίηση προς όλους τους πολίτες για απάτη που γίνεται μέσω της αποστολής γραπτών μηνυμάτων SMS σε τυχαίους αριθμούς κινητών τηλεφώνων εξέδωσε η Διεύθυνση Οικονομικού Εγκλήματος της Αστυνομίας.


Συγκεκριμένα, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει σταλεί σε πολλούς αριθμούς μήνυμα που «ενημερώνει» τους χρήστες πως έχουν κερδίσει 850.000 λίρες Αγγλίας, μετά από μεγάλο διαγωνισμό της εταιρείας Samsung.

Το παραπλανητικό μήνυμα ζητά από τους χρήστες να επισκεφτούν συγκεκριμένη ιστοσελίδα προκειμένου να λάβουν το χρηματικό έπαθλο.

Όταν ο ανυποψίαστος χρήστης επικοινωνεί με τους δράστες, του ζητείται να αποστείλει χρήματα με διάφορες αιτιολογίες, όπως προπληρωμή φόρων ή έξοδα εκταμίευσης των χρημάτων.

Η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους πολίτες να μην πείθονται από τέτοιου είδους μηνύματα και να μην δίνουν προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία.

Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα:
  • Με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «CYBERALERT» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω του application «CYBER KID»
  • Να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 210-6476464 και
  • Να αποστέλλουν το ερώτημα τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση ccu@cybercrimeunit.gov.gr για την λήψη οδηγιών ή για να καταγγείλουν την παράνομη δραστηριότητα.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.