ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

«Μπλόκο» στη χορήγηση των εφάπαξ έως και 10 χρόνια

«Μπλόκο» στη χορήγηση των εφάπαξ έως και 10 χρόνια
Μέχρι και 10 χρόνια θα περιμένουν στην ουρά οι 35.000 από τις 41.000 αιτήσεις για τη χορήγηση του…
εφάπαξ βοηθήματος που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στο Δημόσιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».
Αιτία για αυτό η οικονομική κατάσταση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) αλλά και της καθυστέρησης από μέρους της κυβέρνησης της παραμετρικής λύσης στον υπολογισμό τους από την 1η Σεπτεμβρίου του 2013.
Με βάση τους σημερινούς ρυθμούς το Ταμείο Πρόνοιας χορηγεί περί τα 500 εφάπαξ κάθε μήνα με κεφάλαια που προέρχονται από τις υπάρχουσες εισπραττόμενες εισφορές. Εκτιμάται επίσης ότι με τα 200 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι θα επιχορηγήσει το «Ταμείο», από τον προϋπολογισμό θα «καθαρίσουν» περίπου 4.000 αιτήσεις που εκκρεμούν ακόμη κατατεθειμένες μέχρι την 31η Αυγούστου 2013. Δηλαδή, μέχρι την ημερομηνία όπου ισχύει η απόδοση με βάση τον παλιό τρόπο υπολογισμού.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, με τις αλλαγές που έχουν εισαχθεί από την 1/09/2013 το εφάπαξ αποτελεί συνάρτηση των εσόδων και των Ταμείων Πρόνοιας. Και όσο τα έσοδα μειώνονται εξαιτίας του παγώματος των προσλήψεων στο Δημόσιο, τόσο θα περιορίζονται οι εκροές για πληρωμή εφάπαξ.
Αυτό σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση το εφάπαξ θα καθυστερεί μέχρι και 10 χρόνια για κάποιον που καταθέτει σήμερα αίτηση συνταξιοδότησης. Και αυτό γιατί από το τέλος του 2014 θα βρίσκονται 35.000 αιτήσεις σε εκκρεμότητα, χωρίς να υπολογίζεται το «κύμα» συνταξιοδότησης από το 2015 και μετά.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.