ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ν. Έρογλου: Οι Ελληνοκύπριοι καθυστερούν το Κυπριακό

Ν. Έρογλου
Λογικές θεωρείς τις προτάσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς ο Ντερβίς Έρογλου την ώρα που ο ίδιος κατηγορεί τους Ελληνοκύπριους για μαξιμαλιστική προσέγγιση στο Κυπριακό.
Ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων θεωρεί πως η διαδικασία καθυστερείται από τους ελληνοκυπρίους με αποτέλεσμα να αργοπορούν οι συζητήσεις και να μη φτάνουν ποτέ σε επίπεδο διαπραγματεύσεων. Μάλιστα, όπως ο ίδιος τόνισε, με τις προσπάθειες τής τουρκοκυπριακής πλευράς, έγινε δυνατή η αξιολόγηση κατά την πρώτη φάση και δόθηκαν γραπτές προτάσεις για έξι ζητήματα στη δεύτερη φάση.
Σημειώνοντας πως θα ακολουθήσει μία σκληρή διαδικασία στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό πρόσθεσε ότι σε αυτό το στάδιο, θα πρέπει να γίνει «πάρε-δώσε», ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε, «η ελληνοκυπριακή πλευρά με τη στάση της κάνει κάτι τέτοιο δύσκολο».
Ακόμη, ανέφερε ότι οι πραγματικές διαπραγματεύσεις θα γίνουν βάσει μιας αρχής, σύμφωνα με την οποία όλοι θα κερδίζουν (win-win), ότι θα υπάρξει «πάρε-δώσε» στις διαπραγματεύσεις, ενώ πρόσθεσε ότι ο στόχος είναι να προχωρήσουν σε ένα καλύτερο στάδιο.
Σχετικά με τις προτάσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, ο κ. Έρογλου δήλωσε ότι οι προτάσεις για την εκλογή της εκτελεστικής εξουσίας, για το να καταστεί η συμφωνία που θα επιτευχθεί πρωτογενές δίκαιο της ΕΕ, οι μόνιμες παρεκκλίσεις, το θέμα των περιουσιών και άλλα θέματα είναι εκτός συζήτησης. Πρόσθεσε πως τα όσα άκουσαν από την ελληνοκυπριακή πλευρά για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, τους «ενόχλησαν πολύ».
Ο Έρογλου υποστήριξε ότι τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή ανέδειξαν τη σημασία και την ανάγκη διατήρησης των εγγυήσεων και ανέφερε ότι «η συνέχιση των αποτελεσματικών και ντε φάκτο εγγυήσεων της Τουρκίας είναι αναπόφευκτη».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.