ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Πέντε αιτίες οργασμού, χωρίς σεξ.!

Πέντε αιτίες οργασμού, χωρίς σεξ
Ποιος είπε ότι ο γυναικείος οργασμός προκαλείται μόνο από το σεξ, τον αυνανισμό ή άλλη ερωτική διέγερση; Ερευνητές λένε πως υπάρχουν 5 εντελώς αναπάντεχες αιτίες.

Μια από τις πιο πρόσφατες αιτίες που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Parkinsonism and Related Disorders», αφορούσε την περίπτωση μίας 42χρονης γυναίκας από την Τουρκία, η οποία ξεκίνησε να παίρνει το φάρμακο ρασαγιλίνη, όταν διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον.


Υστερα από λίγες ημέρες η γυναίκα παρουσίασε αυξανόμενη ερωτική διέγερση και επιθυμία που της προκαλούσαν τρεις έως πέντε φορές την ημέρα αυτόματους οργασμούς, διάρκειας από 5 έως 20 δευτερόλεπτων. Ο γιατρός της συνέστησε να διακόψει για 5 ημέρες το φάρμακο για να δει πως θα είναι και να το ξαναρχίσει μετά. Οταν ξαναπήρε την αγωγή οι οργασμοί που είχαν εξαφανιστεί, εμφανίστηκαν και πάλι. Ετσι, κρίθηκε αναγκαίο να της αλλάξουν αγωγή.

Η ντοπαμίνη υπεύθυνη για τους οργασμούς

Οι γιατροί εκτιμούν ότι οι οργασμοί οφείλονταν στην αύξηση των επιπέδων της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο της γυναίκας, της ουσίας που θεωρείται «κλειδί» για τη συγκεκριμένη ασθένεια και ταυτόχρονα σχετίζεται και με την ευχαρίστηση.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν στο άρθρο τους, πως κατά το παρελθόν υπήρξαν αναφορές για έναν ακόμα ασθενή που παρουσίαζε αυτόματες εκσπερματίσεις με τη ρασαγιλίνη και για άλλους που είχαν οργασμό με ορισμένα αντικαταθλιπτικά χάπια.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.