ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Ποιος είναι ο 33χρονος ισχυρός άνδρας δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα; [photo]

tzanakopoulos
Στην ουσία πρόκειται για τον Διευθυντή του Γραφείου του νέου Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου...

Ο Δ. Τζανακόπουλος αποτελεί προσωπική επιλογή του Αλ.Τσίπρα, γνωρίζονται εδώ και αρκετά χρόνια, η σχέση τους είναι εξαιρετική και θεωρείται ο εξ' απορρήτων του νέου Πρωθυπουργού.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επέστρεψε εσπευσμένα από το εξωτερικό πριν απο δύο περίπου χρόνια προκειμένου να διεκπεραιώνει τις νομικές υποθέσεις του κόμματος ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αυτόν συμβουλευόταν γιά όλα τα νομικά ζητήματα που ανέκυπταν, δίνοντας το προβάδισμα στη νεώτερη και από τον ίδιο ακόμη, γενιά.

tzanakopoulos1

Όσοι τον γνωρίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες του Eirinika.gr, από κοντά μιλούν γιά ένα συμπαθητικό νέο άνδρα αφοσιωμένο στην επιστήμη του και εργασιομανή, με ήπιο χαρακτήρα, ευγενή αλλά και στιβαρό, χαρακτηρίζοντας τον ως την "Ηρεμη δύναμη" πλάι στον ισχυρό άνδρα της χώρας και της Ευρώπης πλέον Αλέξη Τσίπρα. Οι συνομιλητές του Δημήτρη Τζανακόπουλου εκτιμούν ότι το ήθος, οι κοινές αγωνιστικές καταβολές & η συντροφική συμπόρευση στο ίδιο κόμμα με τον Αλέξη Τσίπρα αποτέλεσαν την βασική αιτία αυτής της απόφασης για την θέση - κλειδί.

tzanakopoulos2

Από χθες ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μετακόμισε την Ηρώδου Αττικού, όντας ο πρώτος που επίσημα τοποθετείται για να ξεκινήσει την στελέχωση του Μαξίμου. Ο κ. Τζανακόπουλος γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και έχει αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή Αθηνών ενώ ολοκλήρωσε τα μεταπτυχιακά του στη Φιλοσοφία του Δικαίου. Επιπλέον, είναι υποψήφιος Διδάκτορας της Θεωρίας του Δικαίου στό UCL - Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Ήταν επικεφαλής της φοιτητικής οργάνωσης ΑΡΕΝ (νεολαία ΣΥΝ στα Πανεπιστήμια), στη Νομική σχολή Αθηνών.

Το 2002 έλαβε μέρος στις διαδικασίες ίδρυσης του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ στη Φλωρεντία και το 2006 στην διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στην Αθήνα.Αποτελεί ένα από τα πρόσωπα που σχεδίασαν την καμπάνια του "αύριο", της "ελπίδας" και της υπόσχεσης για "αλλαγή", ενάντια στην τρομοκρατία και τον φόβο που υπερασπίζονταν η ΝΔ. Τα τελευταία χρόνια άλλωστε, βρίσκεται στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα σχεδόν νυχθημερόν.

tzanakopoulos3

Ο Γενικός Γραμματέας του απερχόμενου πρωθυπουργού μάλιστα το μεσημέρι της Δευτέρας, Κώστας Μπούρας, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά, ο οποίος τον παρακάλεσε να ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα του νέου πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζανακόπουλο, για τις λειτουργίες του Μεγάρου Μαξίμου και να προχωρήσει στην παράδοση υλικού. Έτσι, η παράδοση στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε μεταξύ Γραμματέων του απερχόμενου και του νέου πρωθυπουργού.

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας 2005 -2010. Μέλος του Συντονιστικού Τμήματος Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικό τόμο του Ινστιτούτου Πολιτικού Προβληματισμού "Νίκος Πουλαντζάς", στο περιοδικό "Law and Critique", στο περιοδικό Θέσεις, στην εφημερίδα "Αυγή" και σε άλλες εφημερίδες.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.