ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Η Λευκωσία προσβλέπει στην άφιξη Τσίπρα.!

fwto:xristodoulidis
Την πεποίθηση ότι μέσα από τις συνομιλίες της κυπριακής και της ελληνικής κυβέρνησης την προσεχή Δευτέρα, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Λευκωσία, «θα διαφανεί η στενή συνεργασία, η οποία διαχρονικά υπάρχει ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα», εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τη μονοήμερη επίσκεψή του στη Λευκωσία θα έχει, μεταξύ άλλων, κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, θα ακολουθήσουν συνομιλίες αντιπροσωπειών και μετά οι δύο ηγέτες θα προβούν σε δηλώσεις.

Επίσης, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Βουλή και θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι με τη νέα ελληνική ηγεσία υπάρχει στροφή στην πολιτική της Ελλάδας στην οικονομία και την εξωτερική της πολιτική, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «η κάθε χώρα λαμβάνει αποφάσεις και κινείται βάσει των δικών της στρατηγικών συμφερόντων. Εμείς ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του νέου πρωθυπουργού».

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει περισσότερος συντονισμός με την ελληνική κυβέρνηση στο θέμα της Ρωσίας, ο Κύπριος εκπρόσωπος απάντησε ότι «στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων χθες, η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών- μελών της ΕΕ, ακόμη και τα μεγάλα κράτη, είχαν την ίδια θέση, όπως και η Ελλάδα και η Κύπρος, σε σχέση με τον τρόπο προσέγγισης και επίλυσης του προβλήματος που υπάρχει στην περιοχή».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.