ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σόιμπλε: Λυπάμαι τους Έλληνες.

soimple
Λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε σκεπτικισμό για την επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής λύσης στις Βρυξέλλες. 

Μιλώντας στη γερμανική δημόσια ραδιοφωνία (Deutschlandfunk) τόνισε ότι η Ελλάδα βρισκόταν σε καλό δρόμο προς την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της.

Η νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ωστόσο δεν θέλει να συνεχίσει την πορεία αυτή και αντ΄ αυτού προσβάλει εκείνους που την βοήθησαν τα τελευταία χρόνια, είπε ο Β. Σόιμπλε: «Λυπάμαι τους Έλληνες. Ψήφισαν μια κυβέρνηση που συμπεριφέρεται προς το παρόν ανεύθυνα». O Β. Σόιμπλε εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για επίλυση του ελληνικού ζητήματος σύντομα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι κανείς δεν επιθυμεί έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει όμως να κάνει το ελάχιστο που απαιτείται για να ανταποκριθεί σε όσα αξιώνει η ίδια, αλλά και ο ελληνικός πληθυσμός. Και τον λογαριασμό δεν μπορούν να τον πληρώνουν πάντα οι άλλοι, είπε ο Β. Σόιμπλε. 

Για να λάβει η Ελλάδα περαιτέρω βοήθεια από τους εταίρους θα πρέπει να καταθέσει προτάσεις για το πώς θα αυξήσει τα έσοδά της. Μέχρι αυτή την ώρα όμως η κυβέρνηση Τσίπρα δεν φαίνεται να καταθέτει σχετικές προτάσεις, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

ΠΗΓΗ: Euro2day
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.