ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

«Βρέθηκαν τα κοινά σημεία αναφοράς για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα»

sakellaridis
Θετικά αποτιμά η κυβέρνηση τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ. 
«Γυρνάμε ευχαριστημένοι από το Βερολίνο γιατί, πρώτα από όλα, ο κ. Τσίπρας έθεσε μια σειρά από ζητήματα στην κ. Μέρκελ και το γερμανικό κοινό» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αυτά τα οποία έθεσε ο κ. Τσίπρας χθες, απέδειξαν ότι πήγε στη Γερμανία για να θέσει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης», τόνισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μega, προσθέτοντας: 

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε για την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια, μίλησε στην ουσία για μια πολιτική η οποία δεν έχει βοηθήσει ούτε σε μακροοικονομικό επίπεδο ούτε σε κοινωνικό, μίλησε για προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα και δεν σχετίζονται με τα μνημόνια, μίλησε και για τα ζητήματα του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων και φυσικά για το ζήτημα της διαπλοκής και της Siemens».

Διευκρίνισε δε ότι μίλησαν για το περίγραμμα των μεταρρυθμίσεων και όχι για την πλήρη λίστα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: 

«Έγινε μια συζήτηση σε ένα επίπεδο όχι τόσο βαθύ και συγκεκριμένο γιατί δεν ήταν και αυτός ο σκοπός της συνάντησης. Δεν είναι αυτό το επίπεδο στο οποίο θα παρουσιαστούν οι μεταρρυθμίσεις».

Ερωτηθείς αν το περίγραμμα αυτό κάλυψε τη Γερμανίδα καγκελάριο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

«Βρέθηκαν σημεία σύγκλισης» και ότι «έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση γύρω από αυτά τα ζητήματα».

«“Εχει αποκατασταθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Έλληνα πρωθυπουργού» επισήμανε ο κ. Σακελλαρίδης, ενώ συμπλήρωσε: 

«Βρέθηκαν τα κοινά σημεία αναφοράς σε σχέση με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας».

Επανέλαβε ότι ο κ. Τσίπρας «δεν πήγε για να ζητήσει λεφτά. Δεν περίμενε δηλαδή ότι θα βγάλει η κ. Μέρκελ ένα βαλιτσάκι και θα του το δώσει».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.