ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Βρέθηκε σκισμένη αναρρωτική άδεια στο σπίτι του Λούμπιτζ.!

spiti tou loumpitz
Νέα τροπή στην υπόθεση της αεροπορικής τραγωδίας στις γαλλικές Άλπεις δίνουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την ψυχική κατάσταση του συγκυβερνήτη. 

Στο σπίτι του βρέθηκε σκισμένο χαρτί, που σύμφωνα με τις αρχές είναι αναρρωτική άδεια που είχε δοθεί στον 28χρονο, η οποία μάλιστα βρισκόταν σε ισχύ την ημέρα της μοιραίας πτήσης. 

Η ασθένεια για την οποία χορηγήθηκε η άδεια στον Αντρέας Λούμπιτζ δεν κατονομάζεται, ωστόσο έχουν ήδη γίνει γνωστά πολλά στοιχεία σχετικά με την ψυχική του υγεία. Μάλιστα, γερμανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι ο συγκυβερνήτης έπασχε από κατάθλιψη και μάλιστα θα έπρεπε η κατάστασή του να αξιολογείται συνεχώς. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Λούμπιτζ είχε καταγεγραμμένη στο ιατρικό του πιστοποιητικό τη σημείωση SIC, που σημαίνει «ειδική τακτική ιατρική εξέταση». Ωστόσο, δεν διευκρινίστηκε εάν η σημείωση αυτή αφορούσε στην ψυχική ή τη σωματική υγεία του πιλότου, διότι η πληροφορία είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα,


Ο Χανς Βέρνερ Τεϊκμιούλερ, πρόεδρος της γερμανικής Ένωσης Ιατρών, που είναι υπεύθυνοι για την εξέταση των πιλότων, δήλωσε σοκαρισμένος από τις τελευταίες εξελίξεις και τις ενέργειες του συγκυβερνήτη και τόνισε ότι «είναι εντελώς ανεύθυνο ότι πέταξε το αεροσκάφος παρότι του είχε χορηγηθεί χαρτί αναρρωτικής αδείας. Όλα όσα έκανε ήταν εγκληματικά». 

Την ίδια στιγμή, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ντίσελντορφ αρνείτο ότι περιέθαλψε τον Λούμπιτζ για κατάθλιψη, παρά το ότι προχώρησε σε διάγνωση σχετικά με την περίπτωσή του στις 10 Μαρτίου. 

Νέοι κανονισμοί
Οι γερμανικές αεροπορικές εταιρείες αποφάσισαν να υιοθετήσουν τον κανόνα που επιβάλλει την παρουσία δύο προσώπων στο πιλοτήριο των αεροσκαφών καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης, ανακοίνωσε η ομοσπονδία γερμανικών επιχειρήσεων του αεροπορικού τομέα (BDL).

Στην Αυστρία, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Austro Control αποφάσισε να επιβάλει τον ίδιο κανόνα, με αφορμή τη συντριβή του Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας χαμηλού κόστους Germanwings στις γαλλικές Άλπεις. 

Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί άμεσα, είπε μια εκπρόσωπος, η Άντρεα Χάιγκλ. «Ελπίζουμε ότι θα υιοθετηθεί το συντομότερο δυνατόν ένας πανευρωπαϊκός κανονισμός», πρόσθεσε.

Στην πράξη, η απόφαση της Austro Control θα εφαρμοστεί μόνο σε δύο αυστριακές εταιρείες, τις Austrian Airlines και Flyniki οι οποίες είναι θυγατρικές των γερμανικών εταιρειών Lufthansa και Air Berlin αντιστοίχως.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.