ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μακιγιάζ με ένταση στα χείλη..

makigiaz entono sta xeilia
Για να πετύχετε το συγκεκριμένο look, δώστε καταρχήν έμφαση στη βάση, δηλαδή σε ένα αψεγάδιαστο, flawless δέρμα κατά βάση φωτεινό. Μπορείτε να δώσετε φωτεινότητες χρησιμοποιώντας διακριτικά πάντα ιριδισμούς στο σημείο των οστών στα ζυγωματικά και στο ¨Τ¨ του προσώπου με σκιά ιβουάρ σατινέ ή με ιριδίζοντα make up. Προσοχή όμως στις υπερβολές!

Αφού κάνετε το βασικό «κόψιμο» στα ζυγωματικά συνεχίζετε όπου τα κοψίματα απαιτούνται, βάση του προσώπου σας. Τα φρύδια είναι αυτό που λέμε «επιμελώς ατημέλητα». Δηλαδή.. κουρεμένα για να μην αλλοιώνεται το σχήμα από τις ατίθασες τρίχες και γεμίζουμε με σκιά ή μολύβι φρυδιών για να προσδώσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

EYESΑπλώνουμε μια ματ ιβουάρ σκιά σε όλο το κινητό βλέφαρο μέχρι το τόξο φρυδιού και προδιαγράφουμε ελαφρά το περίγραμμα του ματιού με μια καφέ ματ σκιά την οποία στο πάνω βλέφαρο στην εξωτερική γωνία σβήνουμε ελαφρώς στην πτυχή του (τύπου τεχνική γωνίας) για να δώσουμε πιο αμυγδαλωτό αποτέλεσμα στο μάτι και στο κάτω βλέφαρο ακολουθούμε την πορεία του ματιού μέχρι το κέντρο αυτού και μετά σβήνουμε το χρώμα προς την εσωτερική του γωνία.

Tip 1: Αν έχετε μικρά μάτια, την κάτω γραμμή μπορείτε να την κάνετε πιο παχιά, σε αντίθετη περίπτωση δηλαδή σε μεγάλα μάτια η ίδια γραμμή πρέπει να είναι μικρή.
..Ακριβώς στην πτυχή ακολουθούμε την φυσική πορεία του οστού με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε όταν τα μάτια είναι ανοιχτά να φαίνεται ένα πολύ ελαφρύ σβήσιμο. (εξωτερική μέχρι εσωτερική γωνία – τεχνική «μπανάνα» ).

Στην εσωτερική γωνία των ματιών χρησιμοποιήστε σκιά σατινέ σε απόχρωση λευκό-ασημί ή λευκό-σαμπανί για να φωτιστεί το βλέμμα και παράλληλα (με την παραπάνω τεχνική που περιγράφω, γωνία και μπανάνα) να κάνουμε τα μάτια να δείχνουν ακόμα πιο αμυγδαλωτά.

Tip 2: Αν έχετε μικρά μάτια, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό μολύβι (kohl) ιβουάρ – όχι όμως λευκό, μέσα στα μάτια σας στο κάτω βλέφαρο, κάτι το οποίο αποφύγετε να κάνετε αν τα μάτια σας είναι μεγάλα. Τέλος, περνάμε μάσκαρα στις άνω βλεφαρίδες δίνοντας έμφαση στα τελειώματα στις εξωτερικές γωνίες των ματιών και με το ίδιο βουρτσάκι χωρίς να βάλουμε παραπάνω ποσότητα μάσκαρα, περνάμε και ελαφρά τις κάτω.

Tip 3: Αν έχετε καθοδικά μάτια, καλό θα είναι να μην μπαίνει μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες γιατί αυτό ενισχύει την καθοδικότητα τους.

BLUSH
Πέραν του βασικού κοψίματος στα ζυγωματικά που έχουμε κάνει (με σκουρόχρωμο make up ή compact powder σε απόχρωση terracotta) περνάμε ελαφρώς στα μήλα ροζ ρουζ, απλά να δώσουμε την όψη υγείας.

LIPSΣτα χείλη παίζουμε λίγο πιο ..50s δηλαδή γεμάτα χείλη με έντονες κορυφές. Προδιαγράφουμε τα χείλη με περίγραμμα, ίδιο με την απόχρωση του κόκκινου κραγιόν που θα μπει στο τέλος έτσι ώστε να δείχνουν πιο γεμάτα και σαρκώδη και γεμίζουμε με το ίδιο περίγραμμα τα χείλη. Μετά χρησιμοποιήστε το κραγιόν, σε απόχρωση κόκκινο που κάνει ελαφρώς πιο κοραλί.

Tip 1: Χρησιμοποιήστε περίγραμμα όχι μόνο για να διορθώνετε το σχήμα των χειλιών αλλά και περνώντας το στα χείλη γιατί αυτό θα αποτελέσει τη βάση η οποία καθιστά το κραγιόν πολύ πιο σταθερό.

Tip 2: Για σκουρόχρωμες και πιο κόκκινες αποχρώσεις κραγιόν προτιμήστε πάντα περίγραμμα έτσι ώστε να δείχνουν πιο καλοσχηματισμένα. Στις σκούρες αποχρώσεις κραγιόν χωρίς περίγραμμα το οποιοδήποτε λάθος μπορεί να δείξει όχι και τόσο κολακευτικό αισθητικά.

Έχετε στον νου σας στον ¨κανόνα¨ που λέει πως, όταν τονίζουμε τα χείλη μαλακώνουμε τις εντάσεις στα μάτια και αντίστροφα. Μην παρασύρεστε από φωτογραφίσεις σε περιοδικά και catwalks. Αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα και επίσης εκεί υπάρχει συγκεκριμένο concept φωτογράφισης.

Πηγή: jenny.gr

Ποια λάθη στο μακιγιάζ σας δείχνουν μεγαλύτερες;


loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.