ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Δεν είναι η πρώτη φορά: Πιλότοι που έριξαν επίτηδες το αεροσκάφος.!

ptwsi aeroskafous
Σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο προκάλεσε η είδηση ότι ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους της Germanwings έριξε το Airbus 320 στο βουνό επίτηδες. 

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που πιλότος φέρεται να προχώρησε συνειδητά σε μία τέτοια αποτρόπαια πράξη. Από το 1976 και μετά, τέσσερα αεροπορικά δυστυχήματα πιστεύεται ότι συνέβησαν επίτηδες από τον πιλότο. 

Η πιο γνωστή είναι αυτή της πτήσης 990 της EgyptAir το 1999. Το αεροσκάφος εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Νέα Υόρκη στο Κάιρο. 

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, το αεροπλάνο έχασε απότομα ύψος, για την ακρίβεια 14.000 πόδια μόλις σε 36 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια συνετρίβη στις ακτές της Μασαχουσέτης. 

Μετά από έρευνες έγινε γνωστό ότι ο πιλότος είχε εγκαταλείψει το κόκπιτ και ότι η συντριβή ήταν αποτέλεσμα των ενεργειών του συγκυβερνήτη. 

Ωστόσο, ποτέ δεν έγιναν γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους ο συγκυβερνήτης προχώρησε σε αυτή την πράξη. Πάντως, η πιθανότερη εκδοχή είναι η αυτοκτονία. Σε αυτή την αεροπορική τραγωδία έχασαν τη ζωή τους 217 άνθρωποι. 

Στις 29 Νοεμβρίου του 2013, 27 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος της πτήσης 470 των αερογραμμών της Μοζαμβίκης έχασαν την ζωή τους όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στη βορειοδυτική Ναμίμπια, ενώ κατευθυνόταν στην Αγκόλα.
 
Το αεροπλάνο άρχισε να χάνει ύψος όταν βρισκόταν στα 38.000 πόδια και η πτώση του κράτησε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. 

Αυτή την φορά, ο συγκυβερνήτης ήταν αυτός που έφυγε για λίγο από το πιλοτήριο και τότε, ο κυβερνήτης άλλαξε τις ρυθμίσεις και ξεκίνησε η κάθοδος του αεροσκάφους. 

Στις 19 Δεκεμβρίου του 1997, αεροσκάφος της εταιρίας SilkAir επέστρεφε στην Σιγκαπούρη από την Τζακάρτα, όταν ξαφνικά άρχισε να χάνει απότομα ύψος και συνετρίβη, παρασύροντας στον θάνατο 104 ανθρώπους.
 
Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πράξη αυτοκτονίας από την πλευρά του πιλότου, ωστόσο μετά το πέρας των ερευνών δεν δόθηκε σαφή εικόνα για το τι προκάλεσε την τραγωδία. 

Στις 21 Αυγούστου 1994, αεροσκάφος της Royal Air Maroc με 40 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος, εκτελούσε το δρομολόγιο από το Αγκαντίρ του Μαρόκο προς την Καζαμπλάνκα. Δέκα λεπτά μετά την απογείωση, ο έλεγχος του αεροσκάφους χάθηκε και στη συνέχεια συνετρίβη. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος αποσύνδεσε τον αυτόματο και οδήγησε ο ίδιος το αεροπλάνο στα βουνά. Ωστόσο, το Σωματείο Πιλότων του Μαρόκο αρνήθηκε ότι ο πιλότος έριξε επίτηδες το αεροσκάφος.

ΠΗΓΗ: CNN
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.