ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Νεπάλ: Αγωνία για την τύχη 10.000 ανθρώπων..

agwnia-gia-thn-tyxi-10000-anthropon
Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των 10.000 κατοίκων στις βόρειες περιοχές της επαρχίας Γκόρκα στο Νεπάλ, εκεί όπου εντοπίστηκε το επίκεντρο του σεισμού των 7,9 Ρίχτερ το Σάββατο και είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. 

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία πληροφορία των ανθρώπων που ζουν σε αυτή την περιοχή στα σύνορα με το Θιβέτ, ωστόσο το 90% των κτιρίων στα διπλανά χωριά έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Σύμφωνα με αξιωματούχο της οργάνωσης «Save the Children», στο σημείο βρίσκονται περισσότερες από 2.000 οικογένειες, δηλαδή 10.000 με 11.000 άνθρωποι.

Από χθες άρχισε να φθάνει στις απομονωμένες περιοχές του Νεπάλ ανθρωπιστική βοήθεια, ωστόσο πολλές εξακολουθούν να χρειάζονται απεγνωσμένα πόσιμο νερό και τρόφιμα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών του Νεπάλ, οι νεκροί από τον εγκέλαδο έχουν ξεπεράσει τους 5.000. 

Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας χωρών όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα και το Ισραήλ μετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης. Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι διεθνείς ομάδες έρευνας και διάσωσης έχουν ανασύρει από τα ερείπια μέχρι τώρα 14 ανθρώπους ζωντανούς. 

Οι μετασεισμοί τις τελευταίες ώρες έχουν μειωθεί, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συνεχίζουν να κοιμούνται στον δρόμο, καθώς τα σπίτια τους έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές.

Την ίδια ώρα, οργισμένοι επιζήσαντες του σεισμού συγκρούσθηκαν χθες με την αστυνομία και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους αποθέματα νερού στο Κατμαντού. Χιλιάδες σεισμόπληκτοι που έχουν μείνει άστεγοι, συγκεντρώθηκαν στον σταθμό των λεωφορείων για να επιβιβαστούν σε ένα από τα ειδικά λεωφορεία που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση.

Όμως η οργή των ανθρώπων αυτών αυξήθηκε όταν διαπίστωσαν πως τα λεωφορεία δεν υπήρχαν και ξέσπασαν συμπλοκές με τις ειδικές μονάδες της αστυνομίας για την καταστολή των ταραχών που είχαν σταλεί για να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση.

Σεισμόπληκτοι υποχρέωσαν ένα φορτηγό που μετέφερε φιάλες με νερό να σταματήσει και ανέβηκαν στην καρότσα του για να πάρουν φιάλες και να τις πετάξουν στο πλήθος.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.