ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στην Αθήνα οι μετανάστες της Γαύδου – Τί γίνεται με τους 6 δουλέμπορους..

sthn athina oi metanastes ths gaudou
Μετά από τόσες ημέρες ταλαιπωρίας οι μετανάστες που «ξεβράστηκαν» στην... Γαύδο αναμένεται να φύγουν από την Κρήτη και να πάνε στην Αθήνα.

Σήμερα το πρωί ετοιμάστηκαν από τις αρμόδιες αρχές τα έγγραφά τους και πλέον μπορούν ν’ αναχωρήσουν για την Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους μετανάστες – που κατάγονται από το Σουδάν, την Σομαλία, την Αίγυπτο, την Συρία, το Ιράκ και την Ερυθραία – είναι και 40 ασυνόδευτα παιδιά ηλικίως έως 15 χρόνων.

Οι μετανάστες αναχωρούν με το πλοίο της ΑΝΕΚ «Κρήτη ΙΙ» από την Σούδα με προορισμό τον Πειραιά και στη συνέχεια θα μεταβούν στην Αθήνα απ’ όπου μπορούν να φύγουν για όπου εκείνοι θέλουν.

Την Τρίτη απολογούνται οι δουλέμποροι

Στην Κρήτη όμως και συγκεκριμένα στο αστυνομικό τμήμα των Χανίων παραμένουν οι έξι δουλέμποροι που κατάγονται από την Αίγυπτο.

Οι έξι άνδρες πέρασαν σήμερα το πρωί το κατώβλι του εισαγγλέα ο οποίος τους άσκησε διώξεις για παράνομη μεταφορά μεταναστών ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν.

Και οι έξι ζήτησαν και πήραν αναβολή και αναμένεται τελικά να απολογηθούν την Τρίτη στις 11 το πρωί.

Έκαναν Πάσχα στα… Χανιά

Πάσχα στα… Χανιά έκαναν οι μετανάστες που χθες στις 11 παρά τέταρτο το βράδυ έφτασαν στο Κολυμβητήριο όπου και φιλοξενήθηκαν για μία ημέρα.

Τα αντανακλαστικά του δήμου ήταν πολύ γρήγορα καθώς μέσα σε λίγο χρόνο κατάφερε κι ετοίμασε προς χρήση φιλοξενίας των μεταναστών το Κολυμβητήριο.

Με την βοήθεια της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας έγινε η σίτιση των μεταναστών ενώ έχουν τοποθετηθεί στο χώρο χημικές τουαλέτες όπως επίσης στρώματα και κλινοσκεπάσματα.

«Δείξαμε γρήγορα αντανακλαστικά, ετοιμάσαμε σε μικρό χρόνο έναν χώρο που έχει άλλη χρήση, όπως είναι το Κολυμβητήριο για να φιλοξενηθούν οι μετανάστες. Κινητοποιήθηκαν μία σειρά φορέων όπως είναι η αστυνομία, η πυροσβεστική, ο δήμος, οι Ευρυθροσταυρίτες αλλά και εθελοντές και έδωσαν όλοι τον καλύτερό τους εαυτό», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.



Πηγή:cretapost.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.