ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αυστραλία: Τηλεδιάσκεψη «Μιλάμε Ελληνικά τον Μάρτιο»

omogenoia aystalia
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη «Μιλάμε Ελληνικά τον Μάρτιο» στο πλαίσιο της σχετικής εκστρατείας που ξεκίνησε εφέτος στην Αυστραλία και είχε μεγάλη απήχηση, ενώ ενδέχεται να απλωθεί και σε άλλες κοινότητες του ελληνισμού της διασποράς.

Ελληνόπουλα, ηλικίας 13-16 χρόνων, από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τη Γαλλία και την Ελλάδα συνδέθηκαν μέσω υπολογιστή, μίλησαν για τον εαυτό τους, συνομίλησαν με τα υπόλοιπα παιδιά και έλαβαν μέρος σε δραστηριότητες γύρω από την ελληνική γλώσσα. 

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε μέσα από τη διαδραστική τάξη του διαδικτυακού σχολείου Ελληνικών Greek Lessons OnLine (www.greek-lol.com) με συμμετοχή μαθητών από το ελληνικό σχολείο Manor Hill στο Λονδίνο, το Kολέγιο «Άγιος Ιωάννης» στη Μελβούρνη, το σχολείο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, το Ινστιτούτο Ελληνικών σπουδών στο Παρίσι και το 3ο Λύκειο Πύργου στην Ελλάδα.

Στα πρώτα 60 λεπτά της τηλεδιάσκεψης, τα παιδιά παρουσίασαν τον εαυτό τους και έπειτα έπαιξαν το γνωστό παιχνίδι «Δύο αλήθειες και ένα ψέμα» στα ελληνικά, μέσα από το οποίο γνωρίστηκαν καλύτερα και κατάφεραν να «σπάσουν» τον πάγο. 

Στη συνέχεια ο κ. Έλληνας και ο κ. Ζαφειρόπουλος μίλησαν στα παιδιά για τη σημασία και αξία του συγκεκριμένου προγράμματος επικοινωνίας, ενώ ομόφωνους βρίσκει όλους τους διοργανωτές η ιδέα να επαναληφθεί. 

Μετά το πέρας των δραστηριοτήτων τα παιδιά έμειναν ελεύθερα να συνομιλήσουν μεταξύ τους, αντάλλαξαν emails και γενικά, όπως φάνηκε στα πρόσωπά τους, το διασκέδασαν πολύ.


zougla.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.