ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αβραμόπουλος - Πατούλης Τι συζήτησαν.!

abramopoulos-patoulis
Έκτακτη χρηματοδότηση των Δήμων από ευρωπαϊκούς πόρους για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες για τη φροντίδα των μεταναστών και των προσφύγων,που καταφθάνουν στη χώρα,ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης από τον Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον οποίο συναντήθηκε στο Στρασβούργο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πολιτικές που επεξεργάζεται η ΕΕ για το θέμα αυτό, ενώ ενημερώθηκε αναλυτικά ο κ. Αβραμόπουλος για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι , ιδιαίτερα οι νησιωτικοί , εξαιτίας των αυξημένων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ , υπογράμμισε τη θέση της ΚΕΔΕ πως αποτελεί ευρωπαϊκό πρόβλημα, για το οποίο χρειάζεται να συνδράμουν όλα τα κράτη - μέλη της Ένωσης και όχι μόνον οι χώρες πρώτης υποδοχής. Τόνισε, ωστόσο, ότι «η ευρωπαϊκή διάσταση δεν αναιρεί την υποχρέωση της Ελλάδος να αποκτήσει επιτέλους ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο, προκειμένου να είμαστε αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση του».

Ο κ. Πατούλης επισήμανε στον Έλληνα επίτροπο ότι με δεδομένο ότι αρκετοί δήμοι ήδη σήκωσαν μεγάλο βάρος για τη φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων, κατά βάση με δικά τους μέσα, αυτές οι ιδιαίτερα έκτακτες συνθήκες πλέον είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν με ίδια μέσα της Αυτοδιοίκησης. Με αποτέλεσμα να καθίσταται εξαιρετικά αναγκαίο και επείγον να διασφαλιστεί χρηματοδότησή τους, μέσα από τα κονδύλια που εισπράττει η κυβέρνηση για το σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, «ο κ. Αβραμόπουλος μετέφερε στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη ότι η ευρωπαϊκή πολιτική για το μεταναστευτικό, εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις των χωρών - μελών καθώς και ότι στην περίπτωση της Ελλάδας αποδεικνύεται πως είναι καθοριστική η συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπισή του συγκεκριμένου ζητήματος».

Επίσης, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Πατούλης κάλεσε τον κ. Αβραμόπουλο να παραστεί στις εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΕ , στις 7 Μαΐου στη Χαλκιδική και να παρουσιάσει τις θέσεις και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.