ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αντίστροφη μέτρηση με στόχο τη συμφωνία..

antistrofi-metrisi-me-stoxo-ti-sumfwnia
Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την τελική φάση, στην οποία εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις. 

Το Μέγαρο Μαξίμου από την προηγούμενη εβδομάδα, με δύο διαδοχικές συσκέψεις του κυβερνητικού συμβουλίου, έδωσε κατευθύνσεις στους εμπλεκόμενους με τη διαπραγμάτευση, στους συμμετέχοντες στα κλιμάκια του Brussels Group, να επιταχύνουν τις απαιτούμενες ενέργειες.

Οι συσκέψεις συνεχίστηκαν και μέσα στο Σαββατοκύριακο για τις λεπτομέρειες των ελληνικών προτάσεων. 

Ενόψει της Συνόδου στη Ρίγα της Λετονίας, η κυβέρνηση επιδιώκει την εντατικοποίηση των πολιτικών διεργασιών και συνεννοήσεων με στόχο την επίτευξη ενιαίας συμφωνίας, μιας συμφωνίας τετραετίας που θα δίνει λύση και δεν θα διαιωνίζει το πρόβλημα της ύφεσης. 

Επίσης, η ελληνική πλευρά έχει δηλώσει ότι η Σύνοδος Κορυφής και ένα έκτακτο Eurogroup μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο και για την επίτευξη συμφωνίας και για το ζήτημα της ρευστότητας.

«Το διαπραγματευτικό σχέδιο της κυβέρνησής μας είναι ρεαλιστικό και βιώσιμο. Καλούμε και την άλλη πλευρά μετά από πέντε συνεχόμενα χρόνια μη ρεαλιστικών στόχων και συνεχών αποτυχιών, επιτέλους να προσχωρήσει στο ρεαλισμό», ήταν το μήνυμα που απηύθυνε στους εταίρους ο πρωθυπουργός το βράδυ της περασμένης Παρασκευής από το βήμα του Economist.

Κωνσταντοπούλου: Έχω αμέριστη εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργόΟι απόπειρες να εμφανίσουν ως καπετανάτα τις συνθέσεις ή τις αντιθέσεις δεν θα κλονίσουν την εσωτερική δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε σε συνέντευξή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου.«Την εσωτερική δημοκρατία που έχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ και την ελευθερία να εκφραζόμαστε και να διαφωνούμε δεν πρόκειται να την κλονίσουν οι απόπειρες να εμφανιστούν οι συνθέσεις ή οι αντιθέσεις ως καπετανάτα ή ως αντάρτικα», δήλωσε μιλώντας στον Σκάι η Πρόεδρος της Βουλής.


«Πυρετός» διαβουλεύσεων στην κυβέρνηση..


«Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της διαπραγμάτευσης, δεν έχω κανένα λόγο να μην έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και στην κρίση του και στη συνείδησή του σε σχέση με αυτή την διαπραγμάτευση, από τη στιγμή μάλιστα που έχει αναλάβει την ευθύνη της», επεσήμανε. 

«Οι προσπάθειες που γίνονται διαρκούσης της διαπραγμάτευσης να υπονομευθεί η θέση της Ελλάδας και της Ελληνικής κυβέρνησης ξεπερνούν κάθε όριο και κάθε προηγούμενο», είπε η κ.Κωνταντοπούλου. 



Η ίδια ρωτήθηκε επίσης για το ενδεχόμενο μεταφοράς των αποθεματικών της Βουλής στην ΤτΕ. Όπως ανέφερε, δεν της ζητήθηκε κάτι τέτοιο. Ωστόσο έλαβε επιστολή την περασμένη Παρασκευή από τον κ. Μάρδα, επιστολή στην οποία αποδίδει διερευνητικό χαρακτήρα. 

«Θα ερευνήσω ακριβώς ποιο είναι το πλαίσιο και θα υπάρξουν οι νόμιμες διαδικασίες. Η Βουλή πάντως έχει πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο αυτονομίας», είπε.

Ν. Φίλης: Δεν θα δεχθούμε τελεσίγραφα
Στο θέμα των διαπραγματεύσεων αναφέρθηκε το πρωί της Κυριακής και ο Νίκος Φίλης.Μιλώντας στο Mega ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η Κυβέρνηση δεν είναι δυνατό να δεχθεί τελεσίγραφα και απορρίπτει κάθε λογική υποταγής της χώρας. 



Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση, απάντησε ότι όλα είναι ανοιχτά στην περίπτωση κλιμάκωσης εκβιασμών. Πως δηλαδή, αν υπάρξει τελεσίγραφο από την πλευρά των δανειστών του τύπου «αυτό είναι το πρόγραμμα και πάρτε το», τότε το τελεσίγραφο αυτό θα είναι και το αντικείμενο δημοψηφίσματος καθώς η Κυβέρνηση θα απορρίψει αυτή την εκβιαστική λογική». 

Αλίμονο αν η Ευρώπη μας πει ότι η έκφραση του ελληνικού λαού, ένα δημοψήφισμα, ισοδυναμεί με τη χρεοκοπία της χώρας, είπε ο ίδιος, αναφέροντας πως προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ψευδαίσθηση ότι οι εταίροι θα έδειχναν μεγαλύτερη ελαστικότητα.

Μητρόπουλος: Η συζήτηση είναι μέσα στο ευρώ όχι ρήξη

Η κοινωνία δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις συνέπειες μιας ρήξης, δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος.
«Η συζήτηση είναι μέσα στο ευρώ, όχι ρήξη εκεί θα τεθεί το ελληνικό ζήτημα, εκεί θα τεθεί το αίτημα για διαγραφή του ελληνικού χρέους, εκεί θα επιτευχθεί η συμφωνία, διότι ρήξη, και το πολιτικό προσωπικό και η δική μας κυβέρνηση αλλά και η διάταξη της κοινωνίας δεν είναι και διατεθειμένη και ικανή αν θέλετε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της ρήξης. Άρα δε συζητάμε ρήξη όπως είναι τα πράγματα» είπε στο Mega ο αντιπρόεδρος της Βουλής

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «με 340 δισ. στην πλάτη του λαού, όποια συζήτηση για μονομερή κίνηση ρήξης με τους δανειστές, έστω και με αυτή σκοπούμενη άποψη του Σόιμπλε δεν είναι εφικτή και επιθυμητή από τον λαό».


real.gr

Κωνσταντοπούλου: Έχω αμέριστη εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό..


loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.