ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ελπίζει σε πολιτική συμφωνία η κυβέρνηση..

se-politiki-sumfwnia-elpizei-i-kivernisi
Συνεδριάζει στις 14:00 από τις 13:00 που είχε οριστεί αρχικά η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σε βαρύ κλίμα και εν όψει του αδιεξόδου που διαμορφώνεται στη διαπραγμάτευση.  Η κυβέρνηση, όπως δήλωσε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Σακελλαρίδης είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε πρόσκληση των θεσμών για συνέχιση της διαπραγμάτευσης. 

Ωστόσο μια πρωτοβουλία από την πλευρά των Εταίρων για πολιτική συμφωνία, όπως επιθυμεί η κυβέρνηση, δεν είναι προς το παρόν ορατή. Αντίθετα οι προειδοποιήσεις ευρωπαίων αξιωματούχων ότι ο χρόνος τελειώνει είναι συνεχείς.

Ο Πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας είχε χθες συνεχείς συναντήσεις με την ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης και τους κορυφαίους υπουργούς του, στις οποίες εξετάστηκαν τα βήματα που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα η κυβέρνηση αλλά και το ενδεχόμενο, να αναλάβει η Αθήνα κάποια πρωτοβουλία για άρση του αδιεξόδου.

Αυτή η πιθανότητα δεν είναι ισχυρή, αφού όπως επισήμανε χθες ο κ. Σακελλαρίδης: «η ελληνική πλευρά έχει εξαντλήσει τα όρια της». Καθώς όμως η κυβέρνηση δεν αποδέχεται το αδιέξοδο και επιμένει ότι η μόνη της προοπτική είναι η συμφωνία, χωρίς εναλλακτικό σχέδιο, στις συσκέψεις αυτές εξετάστηκε και το ενδεχόμενο κάποιων ακόμα μικρών υποχωρήσεων, ώστε η ελληνική πλευρά να έχει έτοιμη μια αντιπρόταση για τους θεσμούς.

Πάντως και αυτές τελούν υπό την αίρεση, ότι από την πλευρά των εταίρων θα υπάρξει συγκεκριμένη δέσμευση για τη διευθέτηση του ζητήματος του χρέους, κάτι που ως τώρα οι Εταίροι έχουν αρνηθεί να αποδεχτούν.

Αν από την πλευρά της Αθήνας εκδηλωθεί κάποια νέα πρωτοβουλία για άρση του αδιεξόδου, αυτό αναμένεται να γίνει αύριο κατά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αυστριακό Καγκελάριο, Βέρνερ Φάιμαν.

Σήμερα ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του «Ποταμιού», κ. Στ. Θεοδωράκη και τη πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Φώφη Γεννηματά, αλλά και με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Όπως δήλωσε χθες ο κ. Σακελλαρίδης, ο πρωθυπουργός είναι ανοιχτός σε κάθε αίτημα για ενημέρωση και θα συναντηθεί με όποιον πολιτικό αρχηγό το ζητήσει. Ωστόσο το Μαξίμου απορρίπτει ακόμα κάθε πρόταση για σύγκληση συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Στο εσωκομματικό μέτωπο υπάρχει πάντως μεγάλη αναταραχή καθώς πολλοί βουλευτές θεωρούν ότι οι υποχωρήσεις τις οποίες έχει κάνει η κυβέρνηση στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης είναι πολύ μεγαλύτερες από ότι μπορεί να αντέξει η εκλογική βάση του κόμματος.

Παρά τη διάψευση του κ. Σακελλαρίδη, που επανέλαβε χθες ότι η κυβέρνηση έχει εντολή και ορίζοντα τετραετίας, τα σενάρια για άμεση προσφυγή στις κάλπες είναι πάλι αντικείμενο συζήτησης στο εσωτερικό του κόμματός, ως μόνη διέξοδος σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

ΟΙ ΔΙΆΛΟΓΟΙ ΤΣΊΠΡΑ ΜΕ ΘΕΟΔΩΡΆΚΗ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑΤΆ - ΤΙ ΕΊΠΑΝ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΊ.

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.