ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ανωμερίτης Γιώργος: Παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΟΛΠ

paretithike-o-proedros-tou-ΟΛΠ-o-g-anwmeritis
Την παραίτησή του υπέβαλε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης.

Σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση, ο κ.Ανωμερίτης αποχωρεί από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ Α.Ε., η οποία θα γίνει μετά την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015.

Ο Γιώργος Ανωμερίτης θα έχει επίσης συνάντηση συνεργασίας αύριο (Πέμπτη) και με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα, για τα θέματα διαδοχής της παρούσας διοίκησης, καθώς και για τα θέματα ημερησίας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης.

Ο κ. Ανωμερίτης συναντήθηκε χθες με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα και συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις αλλαγές στις διοικήσεις των λιμανιών που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Ήδη, τα εμπλεκόμενα υπουργεία έχουν προετοιμάσει τις προτάσεις τους για τον ΟΛΠ, του ΟΛΘ αλλά και των δέκα περιφερειακών λιμανιών, ενώ σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, για το θέμα αναμένεται να συνεδριάσει αύριο, Πέμπτη 11 Ιουνίου, επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας και ο γραμματέας της κυβέρνησης, Σπύρος Σαγιάς.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών έως το τέλος Ιουνίου. Για το θέμα των αλλαγών στις διοικήσεις του ΟΛΠ και του ΟΛΘ και των υπολοίπων λιμανιών αναμένεται να υπάρξει ανάλογη συνεδρίαση και από το ΤΑΙΠΕΔ, που είναι ο βασικός μέτοχος.

Αυτήν τη στιγμή το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 74% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ (εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο Αθηνών) και το 100% των υπολοίπων λιμανιών.
Σημειώνεται ότι το προσεχές Σάββατο, 13 Ιουνίου στις 12:00, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ ΑΕ αποφάσισε τη σύγκλιση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, με βασικό θέμα την αντικατάσταση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.