ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σακελλαρίδης : Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται σε πολιτικό επίπεδο..

sakelaridis-i-diapragmateusi-sinexizetai-se-politiko-epipedo
«Την προηγούμενη εβδομάδα η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε 47 σελίδες που ήταν στην ουσία η πρόταση στους θεσμούς για τη συμφωνία. Στις 47 αυτές σελίδες δεν αντανακλάται η άποψη της κυβέρνησης, οι θέσεις της κυβέρνησης, αλλά το καταστάλαγμα των διαπραγματεύσεων που έλαβαν τρεις μήνες περίπου στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του Brussels Group», τόνισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κ. Σακελλαρίδης. 

Και πρόσθεσε: «Οι θεσμοί κατέθεσαν μία πρόταση για συμφωνία 5 σελίδων η οποία όπως έγινε γνωστό και στην ελληνική βουλή δια στόματος του πρωθυπουργού δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ελληνική κυβέρνηση. 

Αυτό φάνηκε ότι συμφώνησαν και τα υπόλοιπα κόμματα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται σε πολιτικό επίπεδο. Ηδη στις Βρυξέλλες έχει μεταβεί αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός διεθνών σχέσεων Ευκ. Τσακαλώτος, όπου θα κάνει επαφές στο πλαίσιο της συνεννόησης έτσι ώστε να υπάρξει μία λύση, μία συμφωνία».




Εξαιρετικές οι σχέσεις Τσίπρα-Γιούνκερ

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο κ. Σακελλαρίδης υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα μεταβεί με προτάσεις συγκεκριμένες. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν τηλεφώνησε στον Γιούνκερ αλλά υπάρχουν επαφές συνεργατών, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο πρόεδρος της Κομισιόν είναι πραγματικός φίλος της Ελλάδας και έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον πρωθυπουργό. Η επικοινωνία που είχαν έγινε σε πολύ καλό κλίμα.
 
Ο Ελληνας πρωθυπουργός ποτέ δεν είπε ότι το κείμενο των θεσμών είναι «κείμενο Γιούνκερ». Επιδιώκουμε να είμαστε επικοινωνία τόσο με τον ίδιο όσο και με τους επικεφαλής των θεσμών».




Σακελλαρίδης: Να υπάρξει μεσοπρόθεσμη διευθέτηση του ζητήματος της χρηματοδότησης

«Βασικό αντικείμενο στις διαπραγματεύσεις και αποτέλεσε και μέρος των 47 σελίδων με τη μορφή του παραρτήματος, είναι να υπάρχει μια να υπάρξει μεσοπρόθεσμη διευθέτηση του ζητήματος της χρηματοδότησης και της κρίσης της ρευστότητας. 

Οποιαδήποτε λύση λαμβάνει υπόψη αυτά τα χαρακτηριστικά είναι λύση που βλέπουμε», είπε ο κ. Σακελλαρίδης και συμπλήρωσε ότι το ζήτημα της παράτασης δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας αυτή τη στιγμή.


 

Περιγράφοντας πως εννοεί αυτή τη μεσοπρόθεσμη λύση συμπλήρωσε ότι περιλαμβάνει το θέμα του χρέους και λύσεις που θα καλύπτουν τη χρηματοδότηση της χώρας.

Απαντώντας σε ερώτηση σημείωσε ότι η κυβέρνηση συζητά μια ενιαία συμφωνία με ενιαίους όρους που προβλέπει μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από την ελληνική πλευρά. Δεν επιθυμούμε μια «σπασμένη» συμφωνία.




«Αυτή η κυβέρνηση έχει χρονικό ορίζοντα τετραετίας»
«Ο πρωθυπουργός έχει καταστήσει σαφές ότι αυτή η κυβέρνηση έχει χρονικό ορίζοντα τετραετίας. Επομένως δεν περνά από το μυαλό της κυβέρνησης το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες», είπε ο κ. Σακελλαρίδης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το θέμα των εκλογών.




Στο ερώτημα αν αποτελεί θέση της κυβέρνησης η κομματική πειθαρχία εν όψει της ψήφισης στη Βουλή της συμφωνίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε: «Υπάρχει ζήτημα προσωπικής πολιτικής ευθύνης όταν ψηφίζουμε στη Βουλή. 

Αυτό που έχουμε πει είναι η πεποίθηση ότι μια συμφωνία την οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα την αποδεχθεί, όπως και το υπουργικό συμβούλιο θα περάσει και από τις κοινοβουλευτικές ομάδες που στηρίζουν την κυβέρνηση. 

Για το αν θα διαγραφούν βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν απάντησε πως «δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε εκεί. Από τη στιγμή που θα φτάσει συμφωνία στην κοινοβουλευτική ομάδα δεν θα υπάρξει δυσκολία σε κάποιον να ψηφίσει».



Ομαδοποίηση των πληρωμών στο ΔΝΤ

Σχετικά με την ομαδοποίηση των πληρωμών της χώρας μας προς το ΔΝΤ, ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι η ελληνική πλευρά ζήτησε μέσω της ΤτΕ να υπάρξει η ομαδοποίηση των πληρωμών στο τέλος του μήνα και είχε ενημερώσει σχετικά σε όλες τις επαφές σε όλα τα επίπεδα ότι πρέπει να κλειδώσει η συμφωνία, ώστε να μην χρειαστεί να προβεί σε τέτοια ενέργεια. Αφού δεν υπήρξε συμφωνία, η κυβέρνηση προέβη στην ομαδοποίηση των πληρωμών, είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. 











real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.