ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ισραήλ: Εγκρίθηκε η κατασκευή κατοικιών σε εβραϊκό οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

israil-300x190
Το Ισραήλ ενέκρινε σήμερα οριστικά τα σχέδια για την κατασκευή 300 νέων κατοικιών σε έναν εβραϊκό οικισμό στη Δυτική Όχθη, την ίδια στιγμή που εκτελούνταν μία δικαστική εντολή κατεδάφισης δύο κενών πολυκατοικιών στην περιοχή.

Δεκάδες εβραίοι έποικοι έχουν συγκεντρωθεί τις τελευταίες ημέρες στον οικισμό Μπέιτ Ελ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατεδάφιση. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ αποφάσισε πως τα δύο ημιτελή συγκροτήματα κατοικιών είχαν οικοδομηθεί παράνομα σε παλαιστινιακή γη.

Απευθείας τηλεοπτικές εικόνες από το Μπέιτ Ελ έδειξαν τους εποίκους, οι οποίοι είχαν συγκρουστεί νωρίτερα με την αστυνομία, να παρακολουθούν έναν εκσκαφέα να κατεδαφίζει τα κτίρια χωρίς να επεμβαίνουν.

Οι υπερεθνικιστές που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου τον είχαν καλέσει να προχωρήσει με το σχέδιο οικοδόμησης των 300 κατοικιών, που είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια και προέβλεπε την απόδοση μίας άλλης εδαφικής έκτασης στο Μπέιτ Ελ ως αποζημίωση για την κατεδάφιση.

Ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου ανέφερε πως έχει εγκριθεί "η άμεση κατασκευή 300 οικιστικών μονάδων".

Επιπλέον, ανέφερε η ανακοίνωση, δόθηκε έγκριση για την οικοδόμηση 413 κατοικιών στην περιοχή της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Το Ισραήλ κατέλαβε τη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, περιοχές που οι Παλαιστίνιοι διεκδικούν για το κράτος τους, κατά τον πόλεμο του 1967. Οι περισσότερες χώρες θεωρούν παράνομους τους οικισμούς που έχει κτίσει το Ισραήλ σε κατεχόμενη γη.

Ηγέτες των εποίκων ασκούν πιέσεις στον Νετανιάχου τις τελευταίες εβδομάδες να αυξήσει την κατασκευή κατοικιών, που θεωρούνται διεθνώς και από τους Παλαιστινίους εμπόδιο στη δημιουργία δικού τους κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.