ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στο 56,5% οι θετικές γνώμες για τον Ν. Αναστασιάδη

anastasiadis-300x190
Στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των Ελληνοκυπρίων παραμένει ο πρόεδρος Αναστασιάδης με 56,5% θετικές απόψεις και 42,4% αρνητικές. Είναι ο μόνος πολιτικός με υπεροχή των θετικών έναντι των αρνητικών απόψεων. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος με 45,1% θετικές και 52,7% αρνητικές απόψεις. 

Οι αρνητικές απόψεις για τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ είναι 54,5% και 43,6% οι θετικές απόψεις. Ο Γραμματέας των Οικολόγων Γιωργος Περδίκης συγκεντρώνει 39,5% θετικές και 56,4% αρνητικές ψήφους. Ο πρόεδρος του Ευρωκό Δημήτρης Συλλούρης έπεται με 37,2% και 56,9% αντίστοιχα. 

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας συγκεντρώνει 36,2% θετικές ψήφους και 58,5% αρνητικές. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, με 36,1% θετικές και 58,6% αρνητικές ψήφους. Στην τελευταία θέση είναι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου με 30,2% θετικές ψήφους και 68% αρνητικές. Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα, που διενήργησε η εταιρεία GPO για λογαριασμό του ΑΚΕΛ και δημοσιεύονται την Κυριακή στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος».

Η πολιτική του προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό αξιολογείται από το 61,5% της κοινής γνώμης ότι κινείται σίγουρα και μάλλον προς την ορθή κατεύθυνση, ενώ το 28,8% εκτιμά το αντίθετο και 9,7% δεν απαντά. Οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ τοποθετούνται θετικά με 65,2%. Το 79% της ψηφοφοριακής βάσης του ΔΗΣΥ αποτιμά θετικά τη διαχείριση και το 13% ότι κινείται προς λάθος κατεύθυνση. Το ΔΗΚΟ παρουσιάζεται διχασμένο αν και το αρνητικό πρόσημο για τους προεδρικούς χειρισμούς υπερέχει 9,5% του θετικού. Το 49,5% θεωρεί ότι γίνονται κινήσεις προς τη λάθος κατεύθυνση και 40% προς τη σωστή. Το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΔΕΚ είναι 54,4% ένατι 34,2%.

Η οικονομική κρίση ιεραρχείται ως το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση το 66,7% της κοινής γνώμης, με το Κυπριακό να ακολουθεί με 44,1%, δηλαδή 4,5 μονάδες πάνω από την προηγούμενη μέτρηση. Η ανεργία βρίσκεται πολύ κοντά με 33,7%. Είναι εκπληκτικό ότι παρά τις πολλές συζητήσεις και αποκαλύψεις για σκάνδαλα, μόνο ένα ισχνό ποσοστό 1,1% την αξιολογεί στα προβλήματα που ταλανίζουν. Η οικονομική κρίση αξιολογείται ως το υπέρτατο πρόβλημα από το 73% των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ σε σύγκριση με 57% των ψηφοφοφόρων του ΔΗΣΥ. 

Δεύτερο πρόβλημα είναι για τους ΑΚΕΛιστές η ανεργία (45,4%), ενώ για τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ το Κυπριακό (40%). Με 40,4% το Κυπριακό είναι τρίτο πρόβλημα για τη βάση του ΑΚΕΛ, ενώ για τον ΔΗΣΥ η ανεργία με 28%. Μόνο στο θέμα της υγείας συμπίπτει η αποτίμηση που γίνεται από τα εκλογικά σώματα των δύο κομμάτων, με 16,3% των ΑΚΕΛιστών να το ιεραρχεί ως τέταρτο πρόβλημα και τους συναγερμικούς με 16%. Εφτά στους δέκα ΔΗΚΟϊκούς ψηφοφόρους θεωρούν την οικονομία το σοβαρότερο πρόβλημα και δεύτερο το Κυπριακό με 51,6%. Στην ΕΔΕΚ το 60% θεωρεί πρώτο πρόβλημα την κρίση και δεύτερο το Κυπριακό με 45,7%. Στοιχεία για τα άλλα κόμματα δεν καταγράφονται.

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, το 55,4% της κοινής γνώμης αποφαίνεται ότι οι προεδρικοί χειρισμοί σίγουρα και μάλλον κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση με το 42,5% να εκτιμά ακριβώς το αντίθετο. Αυτοί που αμφισβητούν την κυβερνητική διαχείριση είναι πρωτίστως οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ με 72,4% και ακολουθούν οι ψηφοφόροι της ΕΔΕΚ με 60%. Οι ΔΗΚΟϊκοί με 59% θεωρούν ότι γίνονται σίγουρα σωστές και μάλλον σωστές κινήσεις. 

Το αντίστοιχο ποσοστό στους συναγερμικούς ψηφοφόρους εκτοξεύεται στο 86%. Έξι στους δέκα πολίτες εκτιμούν ότι σωστή είναι η στάση του ΑΚΕΛ στο Κυπριακό. Όσον αφορά στη ψηφοφοριακή του βάση, αυτή βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τους χειρισμούς της ηγεσίας, αφού το 85,1% πιστεύει ότι γίνονται προς την ορθή κατεύθυνση και μόνο το 11,4% προς τη λάθος κατεύθυνση. 

Εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων. Στον ΔΗΣΥ το 58,5% πιστεύει ότι η πολιτική ΑΚΕΛ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Στο ΔΗΚΟ το 61% θεωρεί ότι οι κινήσεις είναι προς λάθος κατεύθυνση και στην ΕΔΕΚ το αντίστοιχο ποσοστό εκτοξεύεται στο 71,5%.

Η πολιτική του ΑΚΕΛ στην οικονομία δεν πείθει το 53,1% της κοινής γνώμης. Το 42,3% πιστεύει ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Από τους ψηφοφόρους του ικανοποιημένο είναι το 79,4%.

Το ΑΚΕΛ συγκεντρώνει 20,5% έναντι 22% του ΔΗΣΥ. Στη μέτρηση του Φεβρουαρίου του 2014, το ΑΚΕΛ εξασφάλιζε 19,8% έναντι 23% του Συναγερμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.