ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κύπρος: Με τρία προαπαιτούμενα ολοκληρώθηκε η 7η αξιολόγηση της τρόικας

kupros-troika-300x190
Με τρία προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του €0,5 δισ ολοκληρώθηκε η έβδομη αξιολόγηση του κυπριακού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης σε δηλώσεις, μετά τη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, υπογράμμισε πως το σημαντικότερο είναι η προς τα πάνω αναθεώρηση της ανάπτυξης του ΑΕΠ με ρυθμό 0,5%, σε σύγκριση με συρρίκνωση 0,5% που ήταν οι προβλέψεις της περασμένης άνοιξης, κάτι που, όπως είπε, αποδεικνύει η εφαρμογή του προγράμματος με τις θυσίες του λαού και τη συνετή πολιτική αποδίδει καρπούς.

«Με αυτό τον τρόπο διαψεύδεται η εντύπωση πως η εφαρμογή του προγράμματος οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα τεχνοκράτες του ΥΠΟΙΚ εκτιμούν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα ξεπεράσει και το αναθεωρημένο 0,5%, καθώς αυτό καταδεικνύει τα βελτιωμένα στοιχεία. Όπως είπε, πριν από το τέλος Αυγούστου θα πρέπει να προωθηθούν για έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο τα νομοσχέδια που σχετίζονται με την μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά και το νομοσχέδιο που διευκολύνει την προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου.

Παράλληλα πρέπει να εγκριθεί το νομοσχέδιο που εκκρεμεί ενώπιον της Βουλής για την έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας σε δανειολήπτες που είναι εκτεθειμένοι σε αφερέγγυους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης. 
Το νομοσχέδιο είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί από την Ολομέλεια στις 3 Σεπτεμβρίου. Όπως είπε, το νομοσχέδιο για την πώληση δανείων θα πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης είναι το νομοσχέδιο για την έκδοση των τίτλων και η έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο των νομοσχεδίων για την μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας και την ίδρυση της νέας εταιρείας στο πλαίσιο της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της Cyta.

Παράλληλα, κυπριακές Αρχές και τρόικα συμφώνησαν στη μετάθεση της έγκρισης του νομοσχεδίου για την πώληση δανείων από Υπουργικό και Βουλή των Αντιπροσώπων μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. 

Σημαντικό είναι ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το δεύτερο νομοσχέδιο που αφορά την τιτλοποίηση δανείων (loan securitization) μεταφέρεται για το τέλος του χρόνου. 

Να σημειωθεί πως η επόμενη σύνοδος του Eurogroup είναι προγραμματισμένη για τις 11 Σεπτεμβρίου. 

Πηγή: ΚΥΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.