ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Βαρουφάκης στο BBC: Το πρόγραμμα έχει ήδη αποτύχει

baroufakis-300x190
Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις του νέου προγράμματος που θα προκύψει για την Ελλάδα από τις διαπραγματεύσεις «θα αποτύχουν», επισημαίνει σε συνέντευξή του στο BBC ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι στην Ελλάδα επιβλήθηκε ένα πρόγραμμα που θα «γραφτεί στην ιστορία ως η μεγαλύτερη καταστροφή μακροοικονομικής διαχείρισης που συντελέστηκε ποτέ».

Μετά από την έγκριση από τη γερμανική βουλή την Παρασκευή της έναρξης των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας, που μπορεί να φτάσει σε ύψος μέχρι και τα 86 δισ. ευρώ, ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν κατηγορηματικός κατά τη συνέντευξή του: «Αυτό το πρόγραμμα θα απογοητεύσει οποιονδήποτε αναλάβει την εφαρμογή του», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σε πόσο χρόνο θα φανούν οι αδυναμίες του προγράμματος, ο πρώην ΥΠΟΙΚ απάντησε: «Το πρόγραμμα έχει ήδη αποτύχει».

Αναφορικά με την παραίτησή του και τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι, αν και ούτε ο Έλληνας πρωθυπουργός πιστεύει στο πρόγραμμα, όπως έχει ομολογήσει και ο ίδιος, ωστόσο δεν είχε άλλη επιλογή από το να υπογράψει.

«Μας δόθηκε η εξής επιλογή: εκτέλεση ή συνθηκολόγηση. Και εκείνος αποφάσισε ότι η συνθηκολόγηση ήταν η καλύτερη στρατηγική», συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι κατανοεί απολύτως τη θέση του Αλέξη Τσίπρα.
Παράλληλα μέσω άρθρου του στην Εφημερίδα των Συντακτών με τον τον τίτλο «Γιατί καταψήφισα» ο τέως υπουργός Οικονομικών μιλάει για όσα έζησε τους τελευταίους μήνες.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.