ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ν. Αναστασιάδης: «Οι μνήμες είναι νωπές και το καθήκον μας ακόμα πιο αυξημένο»

anastasiadis-300x190«Μέρα θλιβερής μνήμης είναι η σημερινή ημέρα» δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα «παρήγορο» το γεγονός ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αναγνώρισε ότι η τουρκική εισβολή δεν ήταν μια ειρηνευτική επιχείρηση αλλά ένας πόλεμος.

Σε δηλώσεις του μετά την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή, στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Μακεδονίτισσας, ο Πρόεδρος της Κύπρου είπε ότι «με 41 χρόνια απαράδεκτης κατάστασης και κατοχής να συνεχίζονται, δεν έχουμε παρά να εργαστούμε έτσι ώστε να αποκαταστήσουμε τα πράγματα, να επουλώσουμε τις πληγές και να διαγράψουμε τις ουλές».

«Είναι μια μέρα θλιβερής μνήμης, θα πρέπει να πω, 41 χρόνια μετά και ακόμα οι μνήμες είναι νωπές, αλλά ταυτόχρονα η υποχρέωση και το καθήκον μας ακόμα πιο αυξημένο» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Αναστασιάδης. 

Όπως είπε, ενώ η απαράδεκτη κατάσταση και η κατοχή συνεχίζονται για 41 χρόνια «δεν έχουμε παρά να εργαστούμε έτσι ώστε να αποκαταστήσουμε τα τραύματα, να επουλώσουμε τις πληγές και να διαγράψουμε τις ουλές».

Ο κύπριος Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα η παρούσα φάση των συνομιλιών, «με την προοπτική δημιουργίας μιας σύγχρονης και καθ' όλα προστατευτικής χώρας για τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων, μιας χώρας ισάξιο μέλος των υπολοίπων κρατών της ΕΕ, θα διασφαλίσει την προοπτική για το μέλλον του τόπου μας».

Κληθείς να σχολιάσει την επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα για να παραστεί στους εορτασμούς για την τουρκική εισβολή, ο Νίκος Αναστασιάδης επισήμανε πως «είναι θλιβερό το γεγονός ότι άλλοι πενθούν, και άλλοι γιορτάζουν», διατυπώνοντας την ελπίδα ο Τούρκος πρόεδρος να "υποδηλώσει τουλάχιστον την αποφασιστικότητα της χώρας του να τερματίσει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση αποφεύγοντας τις όποιες προκλήσεις".

Ο κ. Αναστασιάδης θα μιλήσει το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης για τη «μαύρη» επέτειο από την τουρκική εισβολή της 20ής Ιουλίου του 1974.


Κύπρος: 41 χρόνια από την τουρκική εισβολή
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.