ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος Στροφυλιά του Ν. Ηλείας

strofilia-300x190
Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε  το απόγευμα στο δάσος της Στροφυλιάς στο Κουνουπελάκι. Αυτή τη στιγμή σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από την ευρύτερη περιοχή καθώς πνέουν άνεμοι και υπάρχει φόβος άμεσης επέκτασής της στην Καλόγρια. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται, ζητήθηκε επειγόντως η αποστολή εναέριων μέσων ενώ απομακρύνθηκαν όλοι οι λουόμενοι από το Κουνουπελάκι το οποίο είναι τυλιγμένο στις φλόγες.

Στην περιοχή φυσούν ισχυροί άνεμοι, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να έχει πάρει διαστάσεις. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ζητήσει συνδρομή από όμορες περιοχές και από την Αχαΐα.Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη δασική προστατευόμενη περιοχή από το Natura 2000.

Όπως αναφέρει το thebest.gr 20 οχήματα της Πυροσβεστικής, πάνω από 40 άνδρες και δύο καναντέρ παίρνουν ήδη μέρος στην επιχείρηση της κατάσβεσης. Η φωτιά έχει αναχαιτιστεί από την πλευρά της Αχαϊας και οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν να την οριοθετήσουν προς την πλευρά του Κουνουπελίου και των Σαμαρεΐκων.

Στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκεται ο ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηλείας και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr σε συνδρομή των πυροσβεστικών δυνάμεων έσπευσαν στην περιοχή ήδη και ομάδες εθελοντών. Ανάμεσά τους μέλη του Σώματος Εθελοντών Διασωστών Πυροσβεστών Δυτικής Αχαΐας.

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.