ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αντιπολιτευτικές επιθέσεις εναντίον της προέδρου της Βουλής

kwnstantopoulou-300x190
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας η Πρόεδρος της Βουλής έθεσε σε ψηφοφορία την πρόταση της Διάσκεψης των Προέδρων για να λήξει η συνεδρίαση στις 2 μετά τα μεσάνυχτα η οποία καταψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. 

Ο κ. εκπρόσωπος του ΚΚΕ έθεσε ένσταση επί του διαδικαστικού λέγοντας Διαφωνεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. 

Οι τόνοι ανέβηκαν όμως όταν ο Εισηγητής της ΝΔ. Δένδιας. Επιτέθηκε στην Πρόεδρος της Βουλής λέγοντας ότι “ στην επιτροπή συνέβη κάτι πρωτοφανές περιστατικό” αναφερόμενος στην επιστολή της κ. Κωνσταντοπούλου προς τον ΠτΔ και τον πρωθυπουργό και στην τοποθέτηση της όπου υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο ν/σ είναι αντισυνταγματικό, αντιδημοκρατικό και επιβλήθηκε από ξένες κυβερνήσεις. Με την τοποθέτηση της αυτή η Πρόεδρος της Βουλής διαπίστωσε ότι αυτή τη στιγμή υφίσταται διάλυση του ελληνικού κοινοβουλίου και της κατά συνείδησης ψήφου των βουλευτών. Υπάρχουν δύο τινά: Ή να αποσυρθούν αυτές οι καταγγελίες της Προέδρου ή η κυβέρνηση να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της Προέδρου. Δεν είναι δυνατόν η θεσμική εκπρόσωπος να προβαίνει σε τέτοιες καταγγελίες κι αυτό να εκλαμβάνεται ως μια ιδιορρυθμία. 

Διαφωνία υπήρξε και ανάμεσα στον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη και την Πρόεδρο της Βουλής ο οποίος κάλεσε την Πρόεδρο να δώσει απάντηση γιατί ενώ το ν/σ κατατέθηκε προχθές δεν όρισε χθες συνεδρίαση των Επιτροπών. "Τα θέματα που συζητούμε σήμερα, τα προαπαιτούμενα, είναι τα τελευταία. Ζητώ όλοι μας να αρθούμε πάνω από μικροκομματικές ροπές και να έχουμε όλοι μας σήμερα συναίσθηση της εθνικής μας ευθύνης”. 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απαντώντας στον Ν. Φίλη υποστήριξε : Χρειάζονταν 32 ώρες για μια απλή ανάγνωση του νομοσχεδίου. 

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης σημείωσε ότι "Η επιστολή σας μέμφεται την κυβέρνηση και η κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήνει αυτή την μομφή αναπάντητη". Και η πρόεδρος της βουλής του απάντησε «Η επιστολή μου δεν είναι μομφή προς την κυβέρνηση αλλά προς αυτούς που απεργάζονται κατάλυση της Δημοκρατίας».

Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης υποστήριξες πως «Είναι αυτονόητο ότι ως κυβέρνηση τηρούμε τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα. Ουδείς μπορεί να πει ότι αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί καθ’ υπαγόρευση» κατέληξε. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «Προκύπτει ξεκάθαρη διάσταση ανάμεσα στην Πρόεδρο της Βουλής και στην κυβέρνηση» ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της. 
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.