ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τσακαλώτος: Θα φέρουμε συνολική λύση για τα κόκκινα δάνεια

tsakalwtos-300x190
Μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2016 η κυβέρνηση θα έχει φέρει συνολική λύση για τα κόκκινα δάνεια, στην οποία θα περιλαμβάνεται και η προστασία της πρώτης κατοικίας, επισήμανε για μια ακόμη φορά, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την παρέμβαση του στη συζήτηση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Σχετικά με τις απόψεις που διατυπώνονται σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι η διαπραγματευτική ομάδα ήταν ενιαία και οι δυσκολίες αντιμετωπίστηκαν συλλογικά, ανεξάρτητα από το ποιος προΐστατο σ’ αυτήν, αλλά, όπως σημείωσε, είχαμε να κάνουμε με ανθρώπους που επέμεναν σε συγκεκριμένη οπτική. Απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσακαλώτος κάλεσε όσους πριν από τις εκλογές μιλούσανε για grexit, «να κοιτάξουν τη δική τους ευθύνη για το bank run».

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι το ταμείο εξυγίανσης δεν έχει τα χρήματα που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μια συστημική κρίση, αλλά, στο ερώτημα αν αυτή η Οδηγία βοηθάει το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ελλάδα, απάντησε καταφατικά, αναφέροντας τα σημεία που έχουν να κάνουν με την εγγύηση των καταθέσεων, αλλά και την εποπτεία του εξυγιαντικού μηχανισμού.

Όπως τόνισε, «οι καταθέτες μπορούν να νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια», για να συμπληρώσει ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου αποτελούν μια καλή αρχή.

Εξάλλου, σχετικά με το αν οι βουλευτές ψηφίζουν μέτρα που δεν πιστεύουν, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδο, λέγοντας ότι «όσο ήταν απασχολημένος με τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών οροθετικών σε μια προσπάθεια να κερδίσει ψήφους και στον αγώνα του να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, δεν πρόσεχε τα μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ που έλεγαν ότι «εμείς δεν πιστεύαμε στις μειώσεις των συντάξεων», «δεν πιστεύαμε στις μειώσεις των μισθών»».

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος κατηγόρησε τον κ. Τσακαλώτο ότι αναφέρεται στην υπόθεση της δημοσιοποίησης των φωτογραφιών των οροθετικών για λόγους μικροπολιτικής, ίσως, όπως είπε, σε μια προσπάθεια συσπείρωσης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Διευκρίνισε, δε, ότι ουδείς υπουργός είχε δώσει, τότε, εντολή για τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των οροθετικών - και ότι η εντολή υπήρξε από την Εισαγγελία Αθηνών. Κάτι που, όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, «το Σώμα το γνωρίζει πολύ καλά».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.