ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες σε Εύβοια - Ρόδο

olonixtia-maxi-300x190
Εφιαλτικές στιγμές ζουν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι του χωριού Μακρυκάπα του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης η οποία λίγες ώρες αργότερα επεκτάθηκε σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια με αποτέλεσμα να διαταχθεί προληπτικά η εκκένωση του χωριού με τους πυροσβέστες να δίνουν έως τώρα, υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς.

Αργά το βράδυ η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο ο κίνδυνος αναζωπύρωσης είναι μεγάλος λόγω των ισχυρών ανέμων, με τους κατοίκους να βρίσκονται ανάστατοι έξω από τα σπίτια τους, σύμφωνα με το eviazoom.gr.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μέχρι τώρα έχουν καεί περισσότερα από 5.000 στρέμματα πευκοδάσους, όπως αναφέρει το lamiareport. 

«Μιλάμε για ένα από τα πιο όμορφα πευκοδάση της χώρας, στα Ψαχνά Ευβοίας, το οποίο μεχρι σήμερα είχε γλυτώσει από τους εμπρηστές, δυστυχώς όμως ήρθε η ώρα της μεγάλης καταστροφής. Θα είναι μια πολύ δύσκολη νύχτα. Εκτός από μέτωπο που έχει ξεφύγει προς το βουνό, υπάρχει και ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων. Είναι μεγάλη η καταστροφή. Το μέγεθος δεν μπορούμε να το εκτιμήσουμε ακόμα...», είπε αξιωματικός της Π.Υ. στο LamiaReport.




Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί 30 πυροσβεστικά οχήματα με 60 πυροσβέστες, όπως επίσης και ομάδες από τμήματα πεζοπόρων που έχουν μεταφερθεί από την Αττική και την Κεντρική Ελλάδα. 

maxi-me-floges-euboia

Παράλληλα στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος 10 αεροπλάνα και ελικόπτερα. Από πλευράς αυτοδιοίκησης, έχουν συγκεντρωθεί μηχανήματα της Περιφέρειας και των δήμων όπως επίσης και υδροφόρες οι οποίες έχουν φτάσει από διάφορα σημεία της Εύβοιας.

Στο πλευρό των κατοίκων βρίσκονται ο αναπληρωτής υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Φάνης Σπανός και ο δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς.

Ρόδος: Μειώθηκε η ένταση της φωτιάς αλλά...
Στην πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ρόδο στην περιοχή μεταξύ Απολλώνων και Λαέρμων πλέον επικρατεί σχεδόν άπνοια, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί η ένταση της φωτιάς και να καίγεται κυρίως χαμηλή βλάστηση. Και πάλι όμως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ελεγχόμενη η κατάσταση, όπως αναφέρει η Ροδιακή. Ήδη συγκροτήθηκαν οι εθελοντικές ομάδες περιφρούρησης για τις αναζωπυρώσεις, ενώ εδώ και περίπου μια ώρα συνδράμουν τις προσπάθειες των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων οι 40 πυροσβέστες που έφθασαν από την Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης και οι 11 άνδρες της ΕΜΑΚ. 

Ωστόσο η μάχη με τις φλόγες ήταν ολονύκτια αφού το μέτωπο εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερο των 3,5 χιλιομέτρων σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

maxi-me-floges-rodos


maxi-me-floges-rodos1


Δύο πύρινα μέτωπα σε Εύβοια και Ρόδο
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.