ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Δεσμεύσεις Ρέντσι για μείωση φόρων

rentzi-300x190
Σε «μείωση των φόρων χωρίς προηγούμενο» δεσμεύθηκε να προχωρήσει μέσα στην επόμενη τριετία ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

«Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα δεν πρέπει να ταυτίζεται, πλέον, με λανθασμένο τρόπο, με τη φορολογική πίεση. Τώρα θα μετατραπούμε σε κόμμα το οποίο μειώνει τους φόρους», τόνισε ο Ρέντσι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός υποσχέθηκε το 2016 να καταργήσει τον φόρο για την πρώτη κατοικία, το 2017 να μειώσει τους φόρους που βαραίνουν τις επιχειρήσεις και το 2017 να περιορίσει τη φορολόγηση των φυσικών προσώπων.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης διαβεβαίωσε ότι «το δημόσιο χρέος της χώρας δεν πρόκειται να σημειώσει άνοδο, αλλά, αντιθέτως, θα μειωθεί» και ότι «φέτος η Ιταλία θα είναι από τα λίγα κράτη που θα σεβαστούν το όριο του 3% σε ό,τι αφορά τη σχέση ελλείμματος - ΑΕΠ».

Απαραίτητη προϋπόθεση, σύμφωνα με τον Ρέντσι, για να μπορέσει να επιτευχθεί η μείωση των φόρων, είναι να συνεχίσουν να εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις.

Πολλοί σχολιαστές αναφέρουν, όμως, ότι μόνον ο φόρος πρώτης κατοικίας εγγυάται στα κρατικά ταμεία 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως και δεν θα είναι εύκολο, κατά συνέπεια, να εξασφαλισθούν εναλλακτικές πηγές εσόδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero nea

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.