ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Πάρντο: «Όνειρό μου να κατακτήσω το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό»

parnto-300x190Ο Φελίπε Πάρντο έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στις πρώτες ημέρες της παρουσίας του στον Ολυμπιακό και μάλιστα κατάφερε να πετύχει το πρώτο του γκολ στο φιλικό παιχνίδι με την Τβέντε, όπου ήτα εκ των διακριθέντων της ομάδας του Πειραιά.

Ο Κολομβιανός άσος μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, που έχουν ακολουθήσει την ερυθρόλευκη αποστολή στο Έρμελο της Ολλανδίας, αποκάλυψε ότι όνειρό του είναι να κατακτήσει το πρωτάθλημα με τους νταμπλούχους Ελλάδας, ενώ μεταξύ άλλων εμφανίστηκε ανυπόμονος να αγωνιστεί στο «Καραϊσκάκη».

Αναλυτικά όσα δήλωσε:


-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη νέα σου ομάδα. Δεν είναι μεγάλο το διάστημα που βρίσκεσαι στον Ολυμπιακό, όμως είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι δείχνεις να έχεις προσαρμοστεί άμεσα.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθα σε αυτόν τον σύλλογο. Το είχα πει και όταν υπέγραψα στην ομάδα. Είναι μία μεγάλη οικογένεια ο Ολυμπιακός που με δέχτηκε. Κι ο τρόπος με τον οποίο με δέχτηκε, με οδηγεί στο να πω ότι το μόνο που θέλω να κάνω είναι να παίξω καλό ποδόσφαιρο. Είμαι ικανοποιημένος με τους ποδοσφαιριστές που έχουμε. Είναι σπάνιο να βρεις τόσο γρήγορα τον ρυθμό σου σε μία ομάδα. Το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να συνεχίσω την δουλειά μου και να προχωρήσουμε.»

-Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου είπε ο Μάρκο Σίλβα;
«Να είμαι εγώ, να είμαι ο εαυτός μου, να μην αλλάξω καθόλου, να απολαμβάνω αυτό που κάνω, να διασκεδάσω με αυτό που κάνω και να ευχαριστηθώ την ευκαιρία που μου έδωσε η ζωή να είμαι εδώ και να συνεχίσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό.»

-Είπες ότι σου ζήτησε να είσαι ο εαυτός σου. Μπορείς να μας κάνεις μία περιγραφή από το στυλ σου, από το τι θα περιμένει ο κόσμος από εσένα;
«Είμαι ένας ποδοσφαιριστής που παίζει με χαρά στο γήπεδο. Θεωρώ ότι είμαι ένας γρήγορος ποδοσφαιριστής με ποιότητα που αυτό κάνει περισσότερο είναι να δίνει ασίστ στους συμπαίκτες του για να σκοράρουν.»

-Η θέση σου είναι στο δεξί φτερό της επίθεσης; Ή αισθάνεσαι το ίδιο καλά και στα αριστερά;
«Και στα δύο άκρα νιώθω άνετα και πιστεύω ότι μπορώ να παίξω τόσο δεξιά, όσο και αριστερά. Όμως εγώ θα παίζω όπου μου πει ο προπονητής. Η αλήθεια πάντως είναι ότι πάντα έπαιζα δεξιά και ίσως τελικά να είναι αυτή η θέση μου.»

-Γνωρίζεις ότι έχεις πάει σε μία ομάδα με τρομερή πίεση και ότι δεν υπάρχει η δεύτερη θέση;
«Πίεση υπάρχει σε οποιαδήποτε ομάδα. Σε αυτή την ομάδα όμως, από τότε που ήρθα, κατάλαβα ότι φέρνει και φτιάχνει ποδοσφαιριστές, αλλά πάντοτε δουλεύει για να βγαίνει στο τέλος πρωταθλήτρια.»

-Πόσο σημαντικό είναι για εσένα στο ξεκίνημα της προετοιμασίας σου να μπαίνεις αμέσως στο κλίμα της ομάδας, αλλά και να σκοράρεις γρήγορα, ασχέτως αν πρόκειται για ένα φιλικό προετοιμασίας.
«Στο προσωπικό επίπεδο είναι πάντοτε σημαντικό, αλλά δείχνεις και στην ομάδα που έκανε το στοίχημα και σε πήρε, ότι κάνεις τη δουλειά σου σιγά-σιγά. Αλλά είμαι ακόμα πιο ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο με υποδέχτηκαν οι συμπαίκτες μου. Αισθάνομαι μεγάλη περηφάνια να είμαι σε αυτή την ομάδα και νομίζω ότι θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να μεγαλώσουμε και να γίνουμε καλύτερη ομάδα.»

-Ποιο είναι το όνειρο που θα ήθελες να ζήσεις με τον Ολυμπιακό;
«Το όνειρό μου είναι να είμαι πρωταθλητής. Για αυτό τον λόγο ήρθα στον Ολυμπιακό, σε μία ομάδα πρωταθλήτρια. Θέλω να παίζω σε ομάδες που θα κυνηγάνε πάντα το πρωτάθλημα και αυτό είναι το πρώτο που ονειρεύομαι στον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα, να μεγαλώσω ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής, να αλλάξω το μυαλό μου και να γίνω πρωταθλητής κι εγώ σε αυτόν τον σύλλογο.»

-Το ότι ο Ολυμπιακός συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ έπαιξε ρόλο στην απόφασή σου να έρθεις στην Ελλάδα;
«Σίγουρα όταν είδα την επιλογή του Ολυμπιακού έπαιξε ρόλο το ότι είναι μία μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη και φυσικά το γεγονός ότι παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ.»

-Είχες άλλες επιλογές, άλλες προτάσεις;
«Υπήρχαν κι άλλες επιλογές, αλλά η πιο φανερή και η πιο ενδιαφέρουσα ήταν χωρίς αμφιβολία ο Ολυμπιακός.»

-Έχεις προλάβει να ξεχωρίσεις κάποιον συμπαίκτη σου είτε για τον χαρακτήρα του, είτε για το ποδόσφαιρο που παίζει;
«Όλοι είναι καλοί ποδοσφαιριστές και πολύ υψηλού επιπέδου. Για αυτόν τον λόγο είμαι ικανοποιημένος που βρίσκομαι εδώ.»

-Είχες μιλήσεις με κάποιον πριν πάρεις την απόφασή σου να πας στον Ολυμπιακό, που να ήξερε το ελληνικό πρωτάθλημα και να σου είπε "να πας με κλειστά μάτια στον Πειραιά".
«Μίλησα με έναν συμπαίκτη μου στην Μπράγκα, τον Αντρέ Πίντο. Μου είπε ότι ο Ολυμπιακός είναι μία πάρα πολύ καλή επιλογή, αλλά ταυτόχρονα μου είπε γενικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο ότι είναι σε υψηλό επίπεδο και πως έπρεπε να κλείσω τη συμφωνία με τον Ολυμπιακό.»

-Περιμένεις το πρώτο σου παιχνίδι στο Καραϊσκάκη;
«Σίγουρα. Θέλω πάρα πολύ να παίξω, να γνωρίσω από κοντά και τον κόσμο, να δω το γήπεδο. Ανυπομονώ να ζήσω την ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη.»

-Είσαι αυτό το παιδί που βλέπουμε εδώ και δέκα μέρες; Ένα παιδί σοβαρό, μετρημένο, χαμηλών τόνων;
«Είμαι ένας ήρεμος άνθρωπος. Θα με δείτε έτσι έξω από τα γήπεδα. Όταν μπαίνω στα ματς όμως αλλάζω πολύ. Ως ποδοσφαιριστής είμαι πιο δυνατός, έχω χαρακτήρα και θα μπορείτε να το δείτε μέσα στα παιχνίδια.»

-Έχεις μία πολύ καλή συνεργασία με όλους τους συμπαίκτες σου, αλλά στο φιλικό με την Τβέντε είδαμε να έχεις μία πολύ καλή συνεργασία ειδικά με τον Ομάρ. Όντως βρίσκεστε τόσο καλά στο γήπεδο;
«Με όλους συνεργάζομαι καλά και όχι μόνο με τον Ομάρ. Με είδατε με τον Ομάρ επειδή παίζαμε και στην ίδια πλευρά και η δουλειά μας ήταν να συνεργαστούμε από τα δεξιά. Αλλά και μέσα και έξω από το γήπεδο έχω μία πολύ καλή σχέση με τους συμπαίκτες μου και αυτό είναι που πραγματικά με κάνει πολύ χαρούμενο.»

-Την λέξη "Παναθηναϊκός" την έχεις ακούσει καθόλου;
«Όχι. Μόνο για Ολυμπιακό έχω ακούσει. Φοράω κόκκινα χρώματα, βλέπω παντού κόκκινες φανέλες. Είναι λίγο παράξενο, αλλά σε όλη μου την καριέρα μου έχω παίξει μόνο σε ομάδες που φορούν τα κόκκινα.»

-Μέχρι να παίξεις όμως στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σίγουρα όλο και κάποιος θα σου πει ότι όλος ο κόσμος ανυπομονεί για αυτά τα παιχνίδια.«Είναι το "κλάσικο" που παίζουν και στην Κολομβία, και στην Πορτογαλία, και στην Ισπανία. Αλλά και στην Ελλάδα σίγουρα είναι οι δύο πιο σημαντικές ομάδες, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να μιλάμε μόνο για τον Ολυμπιακό.»

-Πάντως εμείς απλώς να σε ενημερώσουμε ότι αν σκοράρεις εναντίον του Παναθηναϊκού τότε θα γίνεις ο πιο αγαπημένος παίκτης της εξέδρας.
«Είναι σημαντικοί οι αγώνες αυτοί όπου πρέπει να είσαι 100% συγκεντρωμένος. Εγώ θα ήθελα να σκοράρω όχι μόνο μία φορά, αλλά και παραπάνω φορές μέσα στην χρονιά, κόντρα τον Παναθηναϊκό.»

-Ποια στοιχεία είναι αυτά που προσπαθεί να σας περάσει ο Σίλβα; Είναι η ταχύτητα, η πίεση, η γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, το ελκυστικό θέαμα;
«Τα στοιχεία που περνάει ο προπονητής μας είναι να παίζουμε επιθετικά, να παίζουμε γρήγορα και να προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία από κάθε ποδοσφαιριστή. Πιστεύω ότι είναι ένας προπονητής που μέσα στην προπόνηση σε διορθώνει για να μαθαίνεις και εσύ. Πιστεύω ότι αν κάνουμε αυτά που θέλει ο προπονητής μας θα πάμε πολύ καλά.».


zougla.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.