ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Δύο πύρινα μέτωπα σε Εύβοια και Ρόδο

purina-metopa-300x190
Εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους, πριν από λίγη ώρα, το χωριό Μακρυκάπα στο Δήμο Δυρσίων της Εύβοιας, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, που είναι σε εξέλιξη και η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν, αυτή την ώρα, 50 πυροσβέστες με 19 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 12 ατόμων και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

purina-metopa1



purina-metopa2

Φωτογραφίες: Eviazoom.gr

Ανεξέλεκτη η πυρκαγιά στη Ρόδο 

Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από το μεσημέρι σε δασική περιοχή στην κεντρική Ρόδο παρά τη «μάχη» που δίνεται για την κατάσβεση της με κάθε μέσο.

Πριν από λίγο, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, απεύθυνε έκκληση σε όσους πολίτες διαθέτουν μπουλντόζες και μεγάλα τρακτέρ, να σπεύσουν και να συνδράμουν τις δυνάμεις που βρίσκονται επί τόπου, ώστε να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες για να ανακόψουν την πυρκαγιά.

Η φωτιά αυτή την ώρα έχει ξεφύγει από το χωριό Λάερμα και κατευθύνεται στην αγροτική περιοχή του χωριού των Απολλώνων.

purina-metopa3

Για την κατάσβεσή της συνδράμουν, εκτός από τις επίγειες δυνάμεις και τους εθελοντές, η Πυροσβεστική, ο Στρατός και από αέρος τρία ελικόπτερα και ένα αεροπλάνο, ενώ αναμένεται ακόμη ένα.

purina-metopa2-4

Δραματική είναι και η περιγραφή που κάνει ο δήμαρχος, καθώς υπάρχουν εστίες σε πολλά σημεία, γεγονός που δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης και εμπνέει ανησυχία.

Ειδικότερα αυτή τη στιγμή η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ από αγροτικές εκτάσεις, κοντά στο χωριό των Απολλώνων, και καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες να μην μπει στα χωράφια.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.