ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ολοκληρώνεται αύριο η αξιολόγηση της τρόικας στην Κύπρο

troika-kupro-300x190
Αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του κυπριακού προγράμματος βοήθειας, με στόχο να αρθούν τα εμπόδια για την εκταμίευση της δόσης των 0,5 δισ. ευρώ.

Προαπαιτούμενο για την απελευθέρωση της δόσης συνιστά το νομοσχέδιο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων και για την πώληση των «προβληματικών» δανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κυπριακές αρχές θα ζητούν από τους πιστωτές μερική χρονική παράταση για την ολοκλήρωση των νομοσχεδίων και την ψήφιση τους από τη βουλή.

Σημειώνεται ότι στις 27 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών, ενώ στις 3 Σεπτεμβρίου αναμένεται να συνέλθει εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής ενώπιον της οποίας θα τεθεί το σχετικό νομοσχέδιο.

Οι διεθνείς πιστωτές έχουν θέσει ως τελευταία προθεσμία την 3η Σεπτεμβρίου. Στις 7 Σεπτεμβρίου συνεδριάζει το Eurogroup και έως τότε, πρέπει να έχουν εκπληρωθεί τα προαπαιτούμενα για να εκταμιευθεί η επόμενη δόση, η οποία θα αξιοποιηθεί για την αποπληρωμή των βραχυπρόθεσμων αναγκών της χώρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.