ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΕΒΕΠ: Ρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας

ΕΒΕΠ-300x190
Πέντε άμεσες νομοθετικές ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας ζητεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ) προκειμένου, όπως αναφέρει, να αποκατασταθεί γρηγορότερα η ομαλότητα.

Το ΕΒΕΠ ζητεί συγκεκριμένα:

1. Παράταση της προθεσμίας εξόφλησης επιταγών προς αποφυγή της μαύρης λίστας του Τειρεσία. Πρόκειται για επιταγές που σύμφωνα με το ΕΒΕΠ ίσως ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ, οι οποίες έχουν εκδοθεί και οπισθογραφηθεί από πολλές επιχειρήσεις και έχουν λήξει από 30/6 έως 20/7. Με το υπάρχον καθεστώς, οι επιταγές αυτές, θα πρέπει να εξοφληθούν, εντός 8 ημερών, από το άνοιγμα των τραπεζών, το αίτημα είναι να δοθεί παράταση τουλάχιστον μέχρι τέλος του μήνα.

2. Να επιτραπούν τα εμβάσματα για πληρωμή των προμηθευτών στο εξωτερικό με χρήση των ποσών που προέρχονται είτε από καταθέσεις μετρητών είτε από πιστώσεις που προέρχονται από το εξωτερικό.

3. Να δοθεί προτεραιότητα στις επιχειρήσεις για πρόσβαση στις τραπεζικές θυρίδες προκειμένου να πάρουν επιταγές πελατών τους, που έχουν εναποθέσει πριν από το κλείσιμο των τραπεζών.

4. Να τεθεί όριο ανάληψης μετρητών από εταιρικούς λογαριασμούς όψεως για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των επιχειρήσεων. Ειδικότερα, για τους δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο δεν διαθέτει, ούτε web-banking, ούτε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, προτείνεται ένα μέρος των προθεσμιακών λογαριασμών, να μετατραπούν σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίων ή να μπορούν να μεταφερθούν σε υπάρχοντες λογαριασμούς άλλων τραπεζών, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αναλήψεων, αλλά και πληρωμής των υποχρεώσεων.

5. Δημιουργία υποεπιτροπών ελέγχου σε κάθε συστημική τράπεζα για τα εμβάσματα εξωτερικού και τη δυνατότητα κάθε υποκατάστημα να δέχεται το φυσικό φάκελο εισαγωγής με τα δικαιολογητικά όπως τιμολόγια, διασαφήσεις, φορτωτικές κ.ά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.