ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στο «κόκκινο» η ένταση στην Τουρκία

tourkia-300x190
Καζάνι που βράζει θυμίζουν τα σύνορα Τουρκίας–Συρίας, καθώς για πρώτη φορά υπήρξε σύγκρουση του τουρκικού στρατού με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Ένας νεκρός από κάθε πλευρά ο απολογισμός της χθεσινής σύγκρουσης. 

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Άγκυρα ανοίγει τον δρόμο στις Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να χρησιμοποιούν την αμερικανική αεροπορική βάση στο Ιντσιρλίκ, προκειμένου από εκεί να διεξάγουν επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών. 

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν τις κοινές προσπάθειες των δύο χωρών για την αντιμετώπιση των μαχητών της ISIS. 



Το CNN Turk μετέδωσε πως οι συγκρούσεις χθες ξεκίνησαν όταν μία ομάδα τζιχαντιστών επιχείρησαν να περάσουν παράνομα στο τουρκικό έδαφος. Περίπου πέντε τζιχαντιστές άνοιξαν πυρ εναντίον Τούρκων στρατιωτών. 

Στα τουρκικά μέσα δημοσιεύτηκε επίσης φωτογραφία που απεικονίζει νεκρό έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους. Στρατιώτες μετέφεραν τον νεκρό στο τουρκικό έδαφος μαζί με τον εκτοξευτήρα ρουκετών ΑΚ-47 και τα πυρομαχικά που είχε στην κατοχή του. Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν και κατευθύνθηκαν προς τα σύνορα.

Στην Τουρκία πραγματοποιήθηκε έκτακτο συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας επιβεβαίωσε το θάνατο ενός υπαξιωματικού και των τραυματισμό άλλων δύο στρατιωτών.

Στην Τουρκία η κατάσταση είναι έκρυθμη τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα μετά το μακελειό στο Σουρούτς, όπου έχασαν τη ζωή τους 32 άνθρωποι. Χθες, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και ένας συνάδελφός του τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες όταν δέχτηκαν επίθεση σε έναν δρόμο του Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε μία ημέρα μετά τη δολοφονία δύο άλλων Τούρκων αστυνομικών, και πάλι κοντά στα σύνορα με τη Συρία. 
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.