ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ιράκ: Οι τζιχαντιστές δολοφόνησαν δημοσιογράφο

tsixantistes-300x190
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε έναν δημοσιογράφο τον οποίο κατηγόρησε για κατασκοπεία στη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ που βρίσκεται εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο στα χέρια των τζιχαντιστών, έκαναν γνωστό αξιωματούχοι και συνάδελφοι του νεαρού δημοσιογράφου.

Ο 
Τζάλα αλ-Αμπάντι είχε απαχθεί από το σπίτι του στις 4 Ιουνίου ενώ είχαν κατασχεθεί το τηλέφωνο και ο υπολογιστής του. Σκοτώθηκε την Τετάρτη από εκτελεστικό απόσπασμα αφού δικάσθηκε από δικαστήριο του ΙΚ. Ένας πρώην αξιωματούχος της ασφάλειας της περιοχής και μια ιατρική πηγή επιβεβαίωσαν τον θάνατο του δημοσιογράφου.

Πατέρας δύο παιδιών, ο νεαρός άνδρας είχε γεννηθεί το 1988 και εργαζόταν ως εικονολήπτης για ένα τοπικό κανάλι πριν το ΙΚ καταλάβει τη Μοσούλη, στις 10 Ιουνίου 2014. Εγκατέλειψε τότε την πόλη, όμως «υποχρεώθηκε να επιστρέψει στη Μοσούλη για προσωπικούς λόγους», δήλωσε πρόσωπο που γνώριζε τον δημοσιογράφο, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο Τζάλα αλ-Αμπάντι συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να φύγει και πάλι από τη Μοσούλη και κατηγορήθηκε από το ΙΚ ότι «διαρρέει πληροφορίες» για την τζιχαντιστική οργάνωση στον εθνικό Τύπο.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει δολοφονήσει πολλούς δημοσιογράφους στη Μοσούλη, η οποία είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Νινευή. Ο Μοχάμεντ αλ-Μπαγιάτι, επικεφαλής του Δικτύου Μέσων Ενημέρωσης της Νινευή, ενός μικρού τοπικού συνδικάτου, καταδίκασε την εκτέλεση του αλ-Αμπάντι και κάλεσε τον ΟΗΕ να στηρίξει τις οικογένειες των δολοφονημένων δημοσιογράφων.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.