ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Επαναστατικό: Ανοίγει πόρτες χωρίς κλειδί

klidi-300x190
Μια βερολινέζικη start-up προτείνει μια καινοτομία που θα φέρει επανάσταση στον τρόπο που ανοίγουμε τις πόρτες. 

Ονομάζεται Κίουι, βασίζεται στον τρόπο λειτουργίας των κλειδιών αυτοκινήτου και ήδη εφαρμόζεται πειραματικά σε 1400 πόρτες κατοικιών στη γερμανική πρωτεύουσα.

Το Κίουι λειτουργεί με έναν αναμεταδότη που κουβαλάτε μαζί σας που είναι εφοδιασμένος με μια συγκεκριμένη ραδιοσυχνότητα. 

Δεν χρειάζεται να βγάλατε το κλειδί από την τσέπη σας, καθώς στα τρία-τέσσερα μέτρα απόσταση από την πόρτα, ο αναμεταδότης ξεκλειδώνει την πόρτα αυτόματα.

Μάλιστα η συγκεκριμένη καινοτομία μπορεί να λειτουργήσει και ως εφαρμογή μέσα από κινητό τηλέφωνο. Η Κλαούντια Νάγκελ, συνιδρύτρια της εταιρίας Κίουι Κι μας εξηγεί πώς το σκέφτηκε:

«Είχα την ιδέα για το Κίουι, τον Νοέμβριο του 2007. Είχα τον πρώτο μου γιο παρέα και στεκόμουν μπροστά σε ένα συγκρότημα κατοικιών, όπως αυτό. Κρατούσα το μωρό στο ένα χέρι και τις τσάντες στο άλλο. 

Έβρεχε και έκανε κρύο. Δεν μπορούσα να βρω τα κλειδιά μου. Τότε μου ήρθε η ιδέα, ότι πρέπει να βρεθεί ένας ευκολότερος τρόπος να ανοίγουμε τις πόρτες».

Η τεχνολογία αυτή δεν απευθύνεται μόνο στους μόνιμους κατοίκους, αλλά και σ’ αυτούς που μαζεύουν την ανακύκλωση ή τα σκουπίδια από προστατευμένους χώρους πολυκατοικιών. Οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν χρειάζονται να ψάχνουν το σωστό κλειδί σε μια αρμαθιά.

«Είναι πολύ πιο ασφαλές από ένα συνηθισμένο κλειδί. Ένα απλό κλειδί αντιγράφεται εύκολα, μερικές φορές αρκεί μια φωτογραφία του. 

Με αυτό εδώ το σύστημα, δεν αντιμετωπίζεις τέτοια θέματα. Αυτή είναι η τύχη με όλα τα κλειδιά που δεν χρειάζονται επαφή με την πόρτα. 

Το συγκεκριμένο όμως σύστημα είναι το ίδιο ασφαλές ή μπορώ να πω περισσότερο ασφαλές από τα αντίστοιχα κλειδιά που δεν χρειάζονται επαφή» επισημαίνει ο Χένρικ Πλετζ, ειδικός σε θέματα ασφάλειας κλειδιών.

Σύμφωνα με την εταιρία, χρειάζονται μόλις 20 λεπτά για να εφοδιάσεις την πόρτα, με αυτό το σύστημα, το οποίο κοστίζει συνολικά 400 ευρώ.

ΠΗΓΗ: euronews.com
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.