ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Το Βερολίνο θα παρακολουθεί πολύ προσεκτικά τις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε

soimple-berolino-300x190
Το Βερολίνο θα παρακολουθεί πολύ προσεκτικά την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό πρόγραμμα. Αναμένει μάλιστα, ότι θα είναι δύσκολες διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσαν νωρίτερα σήμερα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Κριστιάνε Βιρτς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ.

"Η Καγκελάριος τόνισε χθες (στην συνέντευξή της στο ARD), ότι έχει συμφωνηθεί ένας οδικός χάρτης ομόφωνα από όλα τα 19 κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. Η Βουλή των Ελλήνων ήδη ψήφισε τα πρώτα προαπαιτούμενα και αναμένουμε να ψηφίσει περαιτέρω μέτρα την Τετάρτη. 

Πάνω σε αυτό επικεντρώνει την προσοχή της η κυβέρνηση - περιμένουμε βεβαίως και δύσκολες διαπραγματεύσεις - ώστε να τηρηθεί αυτός ο σαφής οδικός χάρτης", δήλωσε η κυρία Βιρτς, ενώ ο Μάρτιν Γιέγκερ σημείωσε ότι το πρώτο σημαντικό βήμα έγινε, με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης-γέφυρας. 

Αρνήθηκε ωστόσο να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την έναρξη ή την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, καθώς, όπως είπε, αυτές διεξάγονται από τους τρεις Θεσμούς. "Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι εμείς θα παρακολουθούμε την διαδικασία πολύ πολύ προσεκτικά", πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την αναφορά της 'Αγγελα Μέρκελ στην πρόταση περί "προσωρινού Grexit", η Κριστιάνε Βιρτς υπενθύμισε σε ποιο πλαίσιο έγιναν οι δηλώσεις και παρέπεμψε στην διευκρίνιση της Καγκελαρίου ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί μόνο με την σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης. "Τώρα κοιτάζουμε μπροστά για να υλοποιήσουμε αυτά, τα οποία συμφωνήθηκαν ομόφωνα από όλα τα 19 κράτη-μέλη της Ευρωζώνης", τόνισε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero nea

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.