ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τράπεζες - αποκρατικοποιήσεις και ύφεση στην πρώτη επίσημη συνάντηση με τους θεσμούς

YPOIK-300x190
Τα θέματα που προέκυψαν μετά την πολυήμερη τραπεζική αργία και την επιβολή των capital controls συζητήθηκαν πρώτα κατά την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσης της quadriga, με τους υπουργούς οικονομικών κ, Ευκλείδη Τσακαλώτο και το υπουργό οικονομικών κ. Γιώργο Σταθάκη.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης 5,5 ωρών με τους θεσμούς ανλωτερο στέλεχος του υπουργείο οικονομικών τόνιζε ότι δόθηκε έμφαση σε θέματα που οξύνθηκαν λόγω της Κρίσης . Συγκεκριμένα το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης αναλώθηκε στην συζήτηση

Των δημοσιονομικών δεδομένων και την επιδείνωσης των προβλέψεων για την επαναφορά της οικονομίας σε τροχιά ύφεσης . Αναλόγως συζητήθηκαν και οι μεταβολές που θυα πρέπει να γίνουν στους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα για τους οποίους το μόνο σταθερό είναι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ το 2018 .

Την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μετά την πολυήμερη αργία και την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων . Συγκεκριμένα συζητήθηκε το πότε και το πώς θα πρέπει να γίνει η πρώτη κεφαλαιακή ενίσχυση από τα συνολικά 25 δις ευρώ που πρόκειται να διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας .

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης και στην δημιουργία του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων το οποίο θα πρέπει να πετύχει έσοδα συνολικού ύψους 50 δις ευρώ από την αξιοποίηση κινητής και ακίνητης δημόσιας περιουσίας μέχρι και το 2023 . Βασικές αρχές του νέου ταμείου το οποίο θα είναι η πλήρης ανεξαρτησία από πολιτικές και άλλες παρεμβάσεις και η αυτονομία τους σε ότι αφορά την επιλογή του περιουσιακού στοιχείου του δημοσίου και τον τρόπο της αποκρατικοποιήσεις .

Μετά την πρώτη επίσημη συνάντηση θα ακολουθήσουν και άλλες με στόχο την επίτευξη συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό . 

ΠΗΓΗ: www.Enikonomia.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.