ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στήριξη Κάουντερ σε Σόιμπλε

300x190
Την κριτική που ασκείται στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την θέση του σχετικά με ένα «προσωρινό Grexit», απορρίπτει ο επικεφαλής της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Φόλκερ Κάουντερ, επισημαίνοντας ότι ο κ. Σόιμπλε κατέστησε σαφές ότι μια τέτοια επιλογή θα ήταν δυνατή μόνο εφόσον έδινε την συγκατάθεσή της η Ελλάδα - και η Αθήνα δεν θα το έκανε ποτέ.

Ο κ. Κάουντερ λέει και πάλι «όχι» σε ένα ενδεχόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας ότι όλοι οι βουλευτές του CDU συμφωνούν σε αυτό με τον κ. Σόιμπλε.

Πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, καθώς είναι αρκετά δύσκολες, δηλώνει ο κ. Κάουντερ σε συνέντευξή του η οποία θα μεταδοθεί την Κυριακή από την Γερμανική Ραδιοφωνία και προσθέτει ότι τώρα που έχουν ληφθεί οι αρχικές αποφάσεις στην Ελλάδα, το ερώτημα είναι αν η Αθήνα θα εφαρμόσει πράγματι τις μεταρρυθμίσεις. 

«Πρέπει να γίνουν τώρα. Είναι πραγματικά η "ενδεκάτη ώρα" για την Ελλάδα, σε ό,τι αφορά την πρακτική υλοποίηση», τονίζει και αναφέρεται ειδικά στον μεγάλο δημόσιο τομέα, στην έλλειψη υποδομής για οικονομική ανάπτυξη και στην έλλειψη φορολογικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον κ. Κάουντερ όλες οι χώρες στην Ευρώπη πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικές και η Ελλάδα πρέπει να συμβάλει σε αυτό, ενώ ακόμη και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ήταν πρόθυμες να κάνουν τη χώρα όσο ανταγωνιστική χρειάζεται να είναι στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.