ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σφοδρή μάχη για τον έλεγχο του κόμματος και των εξελίξεων

exelixis-300x190
Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης


Η πρώτη σφοδρή μάχη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της αριστερής εσωκομματικής αντιπολίτευσης, ξεκινά σήμερα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Ο Αλ. Τσίπρας επιδιώκει μια ουσιαστική πολιτική συζήτηση και Έκτακτο Συνέδριο τον Σεπτέμβριο. Η Αριστερή Πλατφόρμα και οι σύμμαχοί της να λάβει η ΚΠΕ απόφαση προκειμένου η κυβέρνηση να μην ψηφίσει τρίτο Μνημόνιο, να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, να διαμορφώσει ένα εναλλακτικό σχέδιο και να προετοιμάσει το λαό να το εφαρμόσει (βλέπε, δηλαδή, έξοδο από την ευρωζώνη).

Ο Αλ. Τσίπρας διαμηνύει πως η ΚΠΕ δεν μπορεί να λάβει τέτοια απόφαση και εφόσον οι διαφωνούντες επιμένουν να ληφθεί απόφαση για τη συμφωνία, να δοθεί ο λόγος στα μέλη και να αποφασίσουν με εσωκομματικό δημοψήφισμα μεθαύριο Σάββατο ή το άλλο Σαββατοκύριακο. Η Πλατφόρμα επιμένει ότι τις αποφάσεις πρέπει να λάβει η ΚΠΕ, σε διαφορετική περίπτωση αντιπροτείνει Διαρκές Συνέδριο πριν από τη συμφωνία, εντός δηλαδή του Αυγούστου.

Η μάχη μεταξύ της ηγεσίας της ΚΠΕ και των διαφωνούντων θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς όποιος την κερδίσει θα εμβρυουλκήσει τις εξελίξεις ενόψει της πορείας προς τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΚΠΕ διαθέτει 201 μέλη-μαζί με τον Αλ. Τσίπρα-και ήδη 109 έχουν υπογράψει κατά της συμφωνίας.

Επιμένει στα διλήμματα ο πρωθυπουργός

Με την εισαγωγική του ομιλία στην ΚΠΕ ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει με μεγαλύτερη σαφήνεια τα διλήμματα που έθεσε στη χθεσινή συνέντευξή του «Στον Κόκκινο». Μεταξύ αυτών κυρίαρχη θέση κατέχει το δίλημμα που αποκάλυψε χθες το Real.gr πως σε περίπτωση που το κόμμα ταχθεί κατά της συμφωνίας οι εκλογές έρχονται πιο κοντά.

Τα διλήμματα αυτά εκτιμάται πως θα δημιουργήσουν προβλήματα στους «προεδρικούς» που διαφωνούν με τη συμφωνία και οι οποίοι, έστω και με βαριά καρδιά, θα συμπορευτούν με τον Αλέξη Τσίπρα, συμβάλλοντας ώστε ο πρωθυπουργός να κερδίσει την κρίσιμη ψηφοφορία.

Σχέδιο Απόφασης από Πλατφόρμα-και άλλους (;)
Η Αριστερή Πλατφόρμα στη συνεδρίαση της ΚΠΕ θα καταθέσει Σχέδιο Απόφασης, ενώ το ίδιο θα κάνουν πιθανότατα και κάποιες συνιστώσες ή ομάδες προσώπων.

Στην ΚΠΕ, άλλωστε, θα διαμορφωθεί η νέα ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πορεία προς το ξεκαθάρισμα των εσωκομματικών λογαριασμών.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.