ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σε εγκάρδιο κλίμα η παράδοση-παραλαβή στο ΥΠΕΞ

teleti-paradosi-300x190
Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την έναρξη της συνεργασίας σε μια κοινή πορεία με τους δύο νεοδιορισθέντες υπουργούς στο υπουργείο Εξωτερικών, την αναπλητρώτρια υπουργό Σία Αναγνωστοπούλου και τον υφυπουργό Γιάννη Αμανατίδη, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μετά τη συνάντηση που είχε μαζί τους.

Ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι τρεις «ως ομάδα, συλλογικά, θα μπορέσουμε να προσασπίσουμε τα συμφέροντα της χώρας μας, την ευρωπαϊκή της πορεία και την αναβάθμισή της στον διεθνή χώρο». 

Ειδικότερα, ο υπουργός είπε για την κ. Αναγνωστοπούλου, η οποία αναλαμβάνει τις ευρωπαϊκές υποθέσεις στο υπουργείο Εξωτερικών, ότι «είναι ένας άνθρωπος με μεγάλες εμπειρίες στις ευρωπαϊκές και πολιτικές υποθέσεις και με δημιουργικές απόψεις για τις διεθνείς σχέσεις». Για τον κ. Αμανατίδη, ανέφερε ότι «είναι ένας άνθρωπος από τις σπάνιες περιπτώσεις με τόσες πολλές γνώσεις πάνω σε ειδικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, όπως είναι της θρησκείας, της παγκόσμιας θρησκευτικής συνεργασίας, της θέσης και του ρόλου της εθνικής διασποράς».

«Εγώ χαίρομαι που έρχομαι σε ένα υπουργείο στο οποίο προΐσταται ένας άνθρωπος τον οποίο εκτιμώ, τον έχω διαβάσει πολλές φορές και ελπίζω να έχουμε καλή συνεργασία» δήλωσε η νέα αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για Ευρωπαϊκά Θέματα, Σία Αναγνωστοπούλου. Επισήμανε ότι η ανάληψη των καθηκόντων της γίνεται σε μια εποχή πάρα πολύ δύσκολη, και σημείωσε ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να φανεί μια χαραμάδα ελπίδας, τουλάχιστον στην Ευρώπη» που ανήκει στο κομμάτι των αρμοδιοτήτων της.

Από την πλευρά του, ο κ. Αμανατίδης ευχαρίστησε τον υπουργό για τα καλά του λόγια, τονίζοντας ότι στη δύσκολη συγκυρία στην οποία ζούμε η συνεργασία με τον υπουργό και την κ. Αναγνωστοπούλου μπορεί να είναι ένα λιθαράκι για τη σωτηρία της χώρας. Η προσπάθεια μας θα είναι αυτή στο πλαίσιο των καθηκόντων μας, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.