ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Γιούνκερ: Πρέπει να αποφευχθεί ένα Grexit

giounker-300x190
Θα ήθελα να κατανοήσω τι είπαν οι Ελληνες μέσω του δημοψηφίσματος, είπε ο επικεφαλής της Κομισιόν, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Θα ζητήσω από τον Αλέξη Τσίπρα να μου εξηγήσει την ελληνική ψήφο, τόνισε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μας είπαν να σεβόμαστε την ψήφο των Ελλήνων και το σέβομαι, αλλά η ερώτηση που τους τέθηκε δεν υπάρχει, τόνισε ο ίδιος.

Πρέπει να παρακάμψουμε τους μικρούς και μεγάλους εγωισμούς, ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής, επισημαίνοντας: 

«Θα συνεχίσω να πιστεύω ότι πρέπει να αποφευχθεί ένα Grexit».



«Δεν θα επιτρέψω να με φιμώσουν»
«Στον γερμανικό Τύπο διαβάζω ότι έχω εξαφανιστεί, αλλά αυτό είναι πρώιμο συμπέρασμα», είπε ο ίδιος.

Δεν είπα τίποτα για το δημοψήφισμα, αλλά νομίζω ότι πρέπει να σκέφτεσαι πριν μιλάς, εγώ επέλεξα να έρθω στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για να μιλήσω γιατί εδώ είναι ο ναός της δημοκρατίας, τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιούνκερ, «η Κομισιόν δέχτηκε κριτική από κράτη - μέλη ότι ευνοεί την Ελλάδα. Η αλήθεια είναι όμως ότι η Κομισιόν πρέπει να μπορεί να λέει τη γνώμη της. Δεν είμαι τεχνοκράτης, έχω πολιτική ευθύνη».

Είναι απίστευτο το γεγονός ότι κάποιοι λένε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν πρέπει να μιλά, το ίδιο ισχύει και για τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου που μετέχει σε συσκέψεις, ανέφερε ο επικεφαλής της Επιτροπής.

«Δεν θα επιτρέψω να με φιμώσουν» υπογράμμισε ανέφερε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.και στρεφόμενος προς τον πρόεδρο Σουλτς που προέδρευε της Ολομέλειας πρόσθεσε:

« Το ίδιο ισχύει και για τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον κ. Σουλτς. Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου συμμετέχει τακτικά στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και μας παρουσιάζει τις απόψεις τις ευαισθησίες τις προτεραιότητες του ΕΚ και το κάνει έστω και εάν δεν είναι πάντα πολύ ευχάριστο για όλους....», είπε ο ίδιος με υπονοούμενο τις συχνές αντιδράσεις του Συμβουλίου στις θέσεις του ΕΚ.

«Τι θέλουμε από τον πρόεδρο του ΕΚ να μιλάει μέσα στο Συμβούλιο και όταν βγαίνει να μην ξαναμιλάει έως ότου ξαναμπεί στο Συμβούλιο; Το ΕΚ δεν είναι χάρτινος τίγρης. Ασχολείται με τα θέματα της Ευρώπης και μεταξύ των συνεδριάσεων του Συμβουλίου, όπου συχνά παρεμβαίνει, ακόμα και εάν δεν έχει σαφή εντολή, ορισμένες φορές διευκρινίζει, το ΕΚ δεν είναι χάρτινος τίγρης και ο πρόεδρός του δεν είναι λακές κανενός, μπορεί να μιλάει», υπογράμμισε ο ίδιος.



«Η λύση δεν θα εμφανιστεί σε μία μέρα»
Ο επικεφαλής της Κομισιόν εξέφρασε την αισιοδοξία του σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «Ελληνες και Ευρωπαίοι μπορούν να βασίζονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή». 

Επανέλαβε την αναγκαιότητα συμβιβασμού τονίζοντας ότι το να πεταχτεί η Ελλάδα από την ΟΝΕ ή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι «πραγματικά ανεπιθύμητο».

Ο κ. Γιούνκερ έκανε λόγο για πολύ μεγάλο σφάλμα από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης αναφερόμενος στο ότι «η ελληνική αντιπροσωπεία εγκατέλειψε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων» και πρόσθεσε: 

«Τώρα είναι η στιγμή να ξαναγυρίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου και να εξευρεθεί λύση». 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, «η λύση δεν θα εμφανιστεί σε μία ημέρα», ενώ παράλληλα ο κ. Γιούνκερ ζήτησε όλες οι πλευρές να σταματήσουν τα ξεσπάσματα και χαρακτήρισε απαράδεκτο για την Ευρωπαϊκή Ένωση να θεωρείται «τρομοκράτης» από την ελληνική κυβέρνηση.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.