ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

SOS εκπέμπει η ΕΣΕΕ για τις επιταγές

korkidis-300x190
Επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών & Οικονομίας απέστειλε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης, ζητώντας την άμεση διευθέτηση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν χιλιάδες επιχειρήσεις να βρεθούν στη μαύρη λίστα του Τειρεσία χωρίς να ευθύνονται, λόγω «λήξης» των επιταγών που έχουν εκδώσει.

Όπως εξηγεί στην επιστολή του, λόγω της παρατεταμένης τραπεζικής αργίας ένας πολύ μεγάλος αριθμός επιταγών, εμπορικών συναλλαγών αξίας που ίσως ξεπερνούν σε τζίρο τα 6 δις ευρώ, που έχουν εκδοθεί και οπιςθογραφηθεί από πολλές επιχειρήσεις, έχουν λήξει από 30/6 ή πρόκειται να λήξουν στο διάστημα έως 30/7. 

Με το υπάρχον καθεστώς, οι επιταγές αυτές θα πρέπει να εξοφληθούν εντός 8 ημερών από το άνοιγμα των τραπεζών. Με δεδομένη, ωστόσο, τη μαζική συσσώρευση των υποχρεώσεων που έχουν οι επιχειρήσεις και την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην αγορά, αυτό είναι αδύνατον πρακτικά και κατά συνέπεια είναι επιτακτική η ανάγκη να δοθεί και άλλος χρόνος, τουλάχιστον ενός μήνα, προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να ισορροπήσει η αγορά. 

Στην επιστολή της ΕΣΕΕ τονίζεται ότι είναι ταυτόχρονα αναγκαίο να επιτραπεί κατα προτεραιότητα στις επιχειρήσεις να πάρουν από τις θυρίδες τους, τις επιταγές πελατών τους, που έχουν εναποθέσει πριν το κλείσιμο των τραπεζών. Επιβάλλεται τέλος να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αυτή τη δύσκολη θέση, χωρίς δική τους υπαιτιότητα αλλά λόγω της τραπεζικής αργίας, να μην μπαίνουν στον Τειρεσία για το διάστημα μέχρι να επανέλθει η κανονικότητα στις τραπεζικές συναλλαγές.


ΠΗΓΗ: enikos.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.