ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Πλοίο 2.500 θέσεων θα φιλοξενήσει τους μετανάστες στην Κω

ploio-300x190
Μετά από σύσκεψη του Υπουργού Επικρατείας για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκου Φλαμπουράρη, της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Αναστασίας Χριστοδουλοπούλου, καθώς και εκπροσώπων εμπλεκόμενων αρχών και φορέων της κυβέρνησης, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε τα εξής:

«Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει η μικροκομματική εκμετάλλευση του τραγικού προβλήματος που δημιουργείται από τη συνεχιζόμενη ροή προσφύγων στη χώρα μας και ιδιαίτερα στα νησιά μας. Όλοι αυτοί, κόμματα, οργανώσεις, μέσα μαζικής ενημέρωσης πρέπει να μας πουν τι προτείνουν. Να βουλιάξουμε και να πνίξουμε γυναίκες και παιδιά; Να τους απωθούμε και να πνίγονται από άλλους; Αυτό να το βγάλουν από το μυαλό τους! Η κυβέρνηση μας προσπαθεί με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου να λύσει το πρόβλημα.

• Στην Αθήνα δημιουργήσαμε τον Ανοιχτό Χώρο Προσωρινής Φιλοξενίας Νεοεισερχόμενων Πολιτών Τρίτων Χωρών στον Ελαιώνα, όπου επικρατούν ανθρώπινες συνθήκες, καλύπτοντας τις βασικές καθημερινές ανάγκες.

• Τις επόμενες μέρες θα γίνει η μετεγκατάσταση από το Πεδίο του Άρεως.

• Στα νησιά μας δημιουργούνται αντίστοιχοι χώροι φιλοξενίας και κυρίως ενισχύονται οι υπηρεσίες πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης.

Για την Κω όπου δεν έχει διατεθεί χώρος πρώτης υποδοχής και προσωρινής παραμονής, αποφασίσαμε να μεταφερθεί άμεσα ένα πλοίο τουλάχιστον 2000-2500 θέσεων το οποίο θα σταθμεύσει στο Λιμάνι. Στο πλοίο θα καλύπτονται οι βασικές ανάγκες διαμονής, θα γίνεται η ταυτοποίηση και έτσι θα αποφορτιστεί σε μεγάλο βαθμό η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νησί.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.